Så kallad mining av kryptovalutor är fortsatt en populär och eventuellt lönsam sysselsättning. Tillverkarna är inte sena med att haka på tåget och nyligen har specialanpassade grafikkort från Asus och Sapphire lanserats, samt ett moderkort med hela tolv PCI Express-anslutningar från Biostar.

Nu lanserar Biostar det nya grafikkortet VA47D5RV42, som i huvudsak är till för mining. Det handlar om en nedskalad Polaris 10-krets som tidigare använts för det Kina-exklusiva kortet Radeon RX 470D. Det handlar om 1 792 streamprocessorer, istället för 2 048 stycken för RX 470 och RX 570, med en 256-bitars minnesbuss.

Sett till klockfrekvenserna anges en turbofrekvens om 1 200 MHz tillsammans med 7 000 MHz för dess 4 GB GDDR5-minne. Anmärkningsvärt nog är kortet fullt utrustat med videoutgångar, något som annars brukar utelämnas för mining-kort. Här bjuder Biostar istället på tre Displayport, en HDMI samt slutligen en DVI.

Biostar har än så länge inte gått ut med några prisuppgifter för VA47D5RV42 och det är ännu inte känt om det kommer till den svenska marknaden.