Tidigare under månaden lanserade Nintendo sin senaste spelkonsol Switch, en hybridkonsol som fungerar både i stationärt och bärbart läge. Spelkonsolen har varit efterlängtad av många, vilket är varför den har varit svår att få tag på hos många svenska återförsäljare.

Enligt New York Times-skribenten Nick Wingfield har Nintendo Switch slagit företagets tidigare rekord när det kommer till försäljning under de två första dagarna i Nord- och Sydamerika. Uppgifterna kommer från en intervju med Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime.

Utöver detta framgår det även att The Legend of Zelda: Breath of the Wild är den bäst säljande icke medföljande lanseringstiteln för en Nintendo-konsol hittills. Detta innebär att spelet tar över förstaplatsen efter Super Mario 64 till Nintendo 64.

Enligt Wingfield är det än så länge för tidigt att jämföra Switch med Nintendos bäst säljande spelkonsol Wii, men att framtiden ser ljus ut för den nya spelkonsolen. Nintendo Switch finns tillgänglig nu till ett rekommenderat pris på 3 690 kronor.