För två månader sedan lanserade Samsung sin senaste flaggskeppsmodell Galaxy Note 7. Det dröjde inte länge förrän problem upptäcktes med modellens batteri, vilket ledde till att enheter fattade eld och Samsung tvingades återkalla de telefoner som skickats ut. Detta löste dock inte problemet då rapporter om nya enheter som börjat brinna dök upp, detta trots att det skulle vara åtgärdat.

Som en konsekvens av detta tar nu Samsung till mer extrema åtgärder. Enligt koreanska Yonhap News stoppas tillfälligt produktionen av Galaxy Note 7, något som även bekräftas av Wall Street Journal och Bloomberg. Rapporterna kommer kort efter att flera amerikanska teleoperatörer meddelat att deras abonnenter inte får en ny Galaxy Note 7 när de byter in sin defekta enhet.

Samsung själva har inte bekräftat detta, men säger i ett uttalande att de kommer justera produktionen av Galaxy Note 7 för att försäkra sig om att produkterna är säkra. Om de upptäcker någon slags säkerhetsrisk ska de vidta åtgärder som godkänts av U.S. Consumer Product Safety Commission, den amerikanska myndigheten som arbetar med att se till att produkter är säkra för konsumenter.

Än har inte Samsungs börsvärde påverkats av problemen med modellen, utan slog istället nytt rekord med en ökning på över 30 procent under året. Branschvetare menar dock att problematiken runt Galaxy Note 7 kommer få långsiktiga effekter på företagets varumärke och kundernas förtroende för detta.