När Oculus lanserade sitt VR-headset Rift tidigare i år beklagade sig många över att det saknade rörelsekontroller, något som konkurrenten HTC Vive släpptes med. Planen har hela tiden varit att släppa detta vid ett senare tillfälle och nu meddelar Oculus att Touch anländer senare i år, med stöd för mer än 30 speltitlar.

Oculus kallar sin rörelsekontroll för Oculus Touch och består av två kontroller som hålls i vardera hand. De båda kontrollerna har varsin styrspak samt tre knappar på ovansidan och en avtryckare på kontrollens baksida.

Av det 30-tal titlar som stödjer kontrollmetoden kommer 20 stycken vara helt nya spel, där ett av det mest omtalade spelen är Wilson's Heart. Spelet beskrivs som en psykologisk thriller i första person och utvecklas av Oculus Studios tillsammans med Twisted Pixel.

Andra nämnvärda speltitlar som släpps tillsammans med Oculus Touch är Killing Floor: Incursion, en förstapersonsskjutare för flera spelare, och Superhot VR. Det sistnämnda är en ny VR-anpassad version av Superhot som släpptes tidigare under året.