När Oneplus lanserade sin första telefon 2014 var de till en början okända för många, men skulle snabbt komma att bli populära bland entusiaster. Kritik har dock från start riktats mot kösystemet, som tillverkaren valde att använda i sin försäljning av Oneplus One.

Systemet hängde med till lanseringarna av Oneplus 2 och Oneplus X, där köpare fått skriva in sig i väntan på en inbjudan. Det här blev det ändring på i december förra året då kösystemet slopades för Oneplus 2, och nu gör företaget samma sak med den mer budgetvänliga och mindre modellen.

Oneplus X är bolagets mellanklassare, där de genom att använda Qualcomms föregående generations flaggskepp, Snapdragon 801, och 3 GB LPDDR3-minne kan hålla ned priset. Telefonens 5-tumsskärm svarar också på önskemålen om en mindre modell från företaget. Ett annat huvudnummer är designen, där en ram i aluminium har sällskap av mörkt glas alternativt silverfärgad keram av zirkonium.

Oneplus X i glas har en prislapp på 2 549 kronor medan varianten med keram går på 3 499 kronor. Båda modeller har 16 GB inbyggt lagringsminne, vilket kan utökas med upp till 128 GB genom ett Micro SD-minneskort.