Förutom två nya telefoner och prisvärda Chromecast-mediaenheter slår Google ett slag för hybriderna, detta kort efter att Apple till viss mån gett sig in i leken med Ipad Pro. Google svar på konceptet heter Pixel C, en högupplöst Android-surfplatta med ett högpresterande inre och valfritt tangentbord.

Surfplattan har en skärm på 10,2 tum med 2 560 x 1 800 pixlar samt en ljusstyrka som anges till 500 nits – väl över det mesta på marknaden idag. Paketet drivs av Nvidias senaste systemkrets Tegra X1 med åtta kärnor och en Maxwell-baserad grafikdel med 256 CUDA-kärnor, vilket bör betyda grafikprestanda i toppklassen. Likt de nya Nexus-telefonerna frångår Google Micro USB till förmån för Type-C.

Surfplattan kan monteras på ett separat tangentbord, där lutningen kan justeras till mellan 100 och 135 grader. Trots en relativt liten skärm, vilket även medför ett mindre tangentbord, sägs tangenterna vara i samma storleksklass som en vanlig bärbar dator. Varje tangent har en slaglängd på 1,4 millimeter.

Trots att surfplattan fästs på tangentbordet sker inte anslutningen fysiskt utan trådlöst via Bluetooth. Detsamma gäller även laddningen av tangentbordet, som kan tryckas fast på baksidan av surfplattan, som i sin tur laddar den trådlöst.

Google Pixel C kommer säljas i två utföranden, den ena för 499 dollar med 32 GB lagring och den andra med 64 GB för 599 dollar. Tangentbordet ligger på 149 dollar. När och om surfplattan kommer till Sverige är ännu inte känt.

Källa: The Verge.