När Oculus Rift förvärvades av Facebook var kritikerna högljudda, medan andra såg möjligheter med ett stort företag i ryggen. En av dessa var vd:n Brendan Iribe, som talade om att de finansiella musklerna kan användas för att beställa stora volymer och därigenom pressa kostnaderna.

Vad Oculus Rift kommer landa på i pris har det spekulerats kring många gånger och den kanske vanligaste summan som bollas är 400 dollar. När produktchefen Nate Mitchell intervjuas av PC Gamer under utvecklarkonferensen Oculus Connect visar det sig att det inte är långt ifrån verkligheten.

Mitchell har ingen möjlighet att ge något slutgiltig besked, men säger att priset kommer landa på "minst 300 dollar", motsvarande dryga 3 000 kronor inklusive moms. Förutom kronjuvelen, själva VR-headsetet, kommer en kamerasensor och Xbox One-spelkontroller att ingå i priset.

Han talar också om förbokningar och varför bolaget hittills avstått från att öppna upp för det. Anledningen tillskrivs att många konsumenter upplever en frustration över att vänta på en produkt i månader. Istället avser Oculus VR replikera Apples lanseringar, där konsumenter normalt får produkten i hand någon vecka efter att en beställning har lagts.

Avslutningsvis berättar Mitchell att den egna spelkontrollen Oculus Touch kommer säljas separat och anländer sent under andra kvartalet 2016. Detta till skillnad från Oculus Rift som väntas se dagens ljus i början av året.