I slutet av augusti presenterade AMD det krympta grafikkortet Radeon R9 Nano, som är senast ut med grafikprocessorn Fiji under skalet. Trots att AMD redan avslöjat de flesta nyheter handlade det inte om någon skarp lansering. Leveranser och oberoende prestandatester dröjer istället till den 10 september.

Nu framkommer det att ett flertal välkända recensenter saknar testexemplar. The Tech Report går ut med en offentlig efterlysning medan HardOCP och Techpowerup framför klagomål om att AMD av oklar anledning valt att exkludera vissa webbplatser från lanseringen av Radeon R9 Nano.

Twitter meddelar Scott Wasson på The Tech Report att AMD anger begränsade resurser som det huvudsakliga skälet till de uteblivna testexemplaren. Det väcker frågor om tillgången på Radeon R9 Nano och andra Fiji-baserade grafikkort. Tidigare uppgifter talar om låg yield för den komplexa grafikprocessorn, något som kan göra det svårt att få snurr på leveranserna.

Alla accepterar dock inte AMD:s förklaring. På många forum förs diskussioner av det mer konspiratoriska slaget om att företaget medvetet väljer bort vissa recensenter för att istället fokusera på tekniksajter som upplevs mer positivt inställda till de senaste grafikkorten i Radeon-serien.