Att strömma spel på nätet har på kort tid blivit något av en folkrörelse. På tjänster som Twitch samlas inte bara proffsen utan även en stor mängd glada amatörer, som mer än gärna delar med sig av sina spelupplevelser. Grafikkortsmakaren Nvidia ser en potentiell jättemarknad och fortsätter att lägga till nya streamingfinesser i mjukvaran Geforce Experience.

I en ny version av Geforce Experience införs ett nytt overlay-läge för att göra det lättare att komma åt funktionerna. I det ingår alla vanliga streamingfinesser, inklusive att strömma skärmbilden till Twitch och ladda upp redan inspelade klipp på Youtube. Det riktiga huvudnumret är dock något helt annat.

Vad som kallas för Gamestream Co-op gör det möjligt att bjuda in vänner till bokstavligt talat det egna spelet. Skärmbilden strömmas över internet och medspelaren kan ta över utan att vara fysiskt närvarande, ungefär som att räcka över handkontrollen.

Ett annat alternativ är att dela ut en "extra handkontroll" i ett lokalt flerspelarläge. Trots att bara värddatorn kör spelet får båda samma bild och kan spela tillsammans över internet. Dessutom tillhandahålls även inbyggt stöd för röstkommunikation.

För att det hela ska fungera krävs dock att alla använder ett modernt grafikkort ur Geforce GTX-serien och mjukvaran Geforce Experience. Bland passande titlar nämns The Witcher 3, Chaos Engine, Doom II, Trine 3, Gauntlet, FIFA 15, NBA 2K15 och Mortal Kombat Komplete.

En betaversion av nya Geforce Experience ska finnas tillgänglig i september och den skarpa versionen väntas dyka upp någon gång mot slutet av året.