Att sätta upp ett trådlöst nätverk och dessutom se till att få täckning i hemmets alla vrår kan vara en klurig uppgift, särskilt för den som inte har riktig koll på tekniken. Det hjälper inte att många tillverkare har en förkärlek för ofta onödigt komplicerade gränssnitt, men det är inget som hänger med till Googles nya användarvänliga router.

At the end of the day, we want our Wi-Fi to just work, so that we can do all the things we love to do online. Here’s to Wi-Fi with the reliability, speed, and security you want at home, without the frustrations you don’t.

I den cylinderformade Google Onhub ersätts allt vad kryptiska gränssnitt heter med en lättanvänd app för Android och IOS. Tanken är att vem som helst ska kunna installera det trådlösa nätverket och få största möjliga säkerhet, räckvidd och prestanda utan att behöva gräva djupt i inställningarna.

Enligt de tunna specifikationerna innehåller den nya trådlösa routern inte mindre än 13 antenner för 2,4- och 5 GHz-banden med stöd för 802.11ac (AC1900). Det finns dessutom Bluetooth Smart Ready, Weave och IEEE 802.15.4 för hemautomation och det "smarta hemmet". Den första varianten är utvecklad i samarbete med TP-Link och senare tillkommer även en modell från Asus.

Google Onhub kostar motsvarande 1 700 kronor och kommer åtminstone till en början enbart att finnas hos nordamerikanska återförsäljare från och med den 31 augusti. Bland dessa nämns Amazon, Newegg och Walmart.