Den som lurar hjärnan med virtuell verklighet vill som av en naturlig reflex även använda resten av kroppen i den digitala omgivningen. För detta utvecklas nu en uppsjö olika typer av rörelsebaserade inmatningsenheter. En av dessa är de trådlösa handkontrollerna till glasögonen HTC/Valve Vive VR.

Utvecklarna bakom den smått ironiska speltiteln Job Simulator visar prov på möjligheterna i en video på Youtube. Med Valves alldeles färska handkontroller är precisionen så pass hög att det till och med går att lära sig att jonglera i den virtuella verkligheten.

Om tekniken har vad som krävs för att bolla med tomater är steget inte särskilt långt till att även kunna plocka upp ett lasersvärd och röja runt på dödsstjärnan. Tack vare den kostnadseffektiva spårningstekniken Lighthouse finns också planer på att ta fram olika typer av kontroller och tillbehör.

Utvecklingsversionen av HTC/Valve Vive VR introducerades i början av mars och den officiella lanseringen väntas äga rum någon gång mot slutet av året.