Lyxiga skärmar är inte längre förbehållet foto- och videoproffs. Även gamers står nu i blickfånget när tillverkarna tar fram nya modeller med allt mer påkostade funktioner, där inte minst höga och gärna dynamiska uppdateringsfrekvenser är i ropet. Ett av de riktiga vrålåken är Acers kommande Predator X34.

Det senaste tillskottet i Predator-serien är en ultrabred och dessutom välvd 34-tummare med 3 440 x 1 440 pixlar. I centrum står en IPS-baserad skärmpanel med upp till 75 Hz* uppdateringsfrekvens via Nvidia G-Sync, dessutom med stöd för Nvidia Ultra Low Motion Blur (ULMB), som motverkar eftersläpningar.

På menyn står 4 ms responstid, 300 cd/m2 ljusstyrka, 1M:1 dynamisk kontrast samt 178 och 172 graders horisontella respektive vertikala betraktningsvinklar. Därtill återfinns 100 procent av färgrymden sRGB, flimmerfri bakgrundsbelysning och blåljusfilter.

Skärmen kommer dessutom med en hel del anslutningar, däribland Displayport, HDMI och en inbyggd hubb för fyra portar USB 3.0. Det finns en höj- och sänkbar skärmfot med VESA-fäste, miljöljussensor och inbyggda stereohögtalare med stöd för DTS-ljud.

Acer Predator X34 ska finnas på butikshyllorna framåt månadsskiftet augusti–september till det rekommenderade priset 12 990 kronor. Redan nu finns dock den närbesläktade motsvarigheten Predator XR341CK för AMD Freesync att tillgå för den något lägre prislappen 10 990 kronor inklusive moms.

* Uppdatering: Acer meddelar att paneltillverkaren ger grönt ljus för upp till 100 Hz uppdateringsfrekvens via Displayport. De officiella specifikationerna anger dock i skrivande stund fortfarande 75 Hz.