På mässan Computex 2015 skapade Asus en del uppståndelse med ett gäng nya gamingskärmar i serien Republic of Gamers. En av dessa är en direkt konkurrent till Acers prisade Acer XB270HU Predator, som kombinerar en snabb IPS-liknande skärmpanel med dynamiska uppdateringsfrekvenser via Nvidia G-Sync.

Till SweClockers uppger nu Asus Nordic att gamingskärmen ROG PG279Q dyker upp betydligt senare än väntat. Skärmen beräknas anlända till svenska återförsäljare under vecka 43, det vill säga framåt mitten av oktober månad. Att lanseringen drar ut på tiden beror enligt uppgift på att Asus inväntar en ny generation av den snabba IPS-panelen med extra tunna skärmkanter.

Asus ROG PG279Q är uppföljaren till fjolårets storsäljare ROG Swift PG278Q. Denna gång används en AHVA/IPS-baserad skärmpanel i upp till 144 Hz uppdateringsfrekvens. Skärmen mäter 27 tum med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och ger 4 ms responstid, ett kontrastförhållande på 1 000:1 samt 350 cd/m2 ljusstyrka.

Därutöver återfinns stöd för Nvidia G-Sync, Nvidia Ultra Low Motion Blur Technology (ULMB) samt en fullt justerbar skärmfot med ROG-design. På anslutningsfronten tillhandahålls Displayport, HDMI och en integrerad hubb med två USB 3.0 för exempelvis tangentbord och mus.

Priset väntas landa på runtomkring 8 000 kronor inklusive moms.