Till följd av vad som tros vara brist på grafikprocessorer blev Sapphire och Asus exklusiva lanseringspartner för AMD:s Radeon R9 Fury, men de ser inte ut att bli ensamma särskilt länge. Nu avtäcker den AMD-exklusiva grafikkortsmakaren Powercolor sin variant av entusiastmodellen.

Grafikkortet som kort och gott kallas Powercolor Radeon R9 Fury baseras precis som övriga på grafikprocessorn Fiji Pro, vilket innebär en 4 096-bitars minnesbuss med 4 GB HBM i 500 MHz (1 000 MHz effektivt) för en bandbredd på 512 GB/s. Till detta hör 3 584 streamprocessorer i AMD:s referensfrekvens 1 000 MHz.

Likt Sapphires dito använder Powercolor AMD:s referensdesign för kretskortet. Det gör att kyllösningen sträcker sig en bit över själva grafikkortet och att den tredje 90 mm-fläkten blåser all luft förbi, någonting som kan tänkas ha en positiv inverkan på kylningen. Hela paketet med sex värmeledningsrör på sex millimeter vardera och tillhörande aluminiumfläns tar upp 2,5 expansionsplatser.

Referenskortet medför att modellen likt AMD:s vattenkylda Radeon R9 Fury X har dubbla 8-pins PCI Express för strömmatning, och videoanslutningar i form av tre Displayport 1.2 och en HDMI 1.4a. När Powercolor Radeon R9 Fury blir tillgänglig framgår inte och inte heller priset, men räkna med strax över 6 000 kronor.