Förra året sjösatte Corsair monteringsdetaljen HG10, som på ett smidigt sätt gör det möjligt att kyla grafikkort med slutna vattenkylare. Utöver detta är huvudnumret att Corsair skräddarsyr enheten för referenskort från AMD och Nvidia, något som gör att andra kritiska komponenter som spänningsregleringen också hålls svala.

På Computex visas Hydro HG10 särskilt anpassad för både Geforce GTX 970 och GTX 980 i referensutförande. Att det handlar om skräddarsydda metallramar märks inte minst på den förstnämnda, som har ett extra värmeledningsrör i bakkant för grafikkortets bakre placerade spänningsreglering.

En nyhet mot tidigare modeller är att Hydro HG10 levereras med en radialfläkt, som används för att kyla kringliggande komponenter till grafikprocessorn. Detta att jämföra mot exempelvis varianten för Radeon R9 290X, där användaren måste plocka bort fläkten från referenskylaren och montera på HG10.

Corsair Hydro HG10 levereras givetvis med alla monteringsdetaljer som kan tänkas behövas och fungerar med samtliga vattenkylningspaket i bolagets sortiment. Bolaget planerar även att leverera de nya modellerna tillsammans med inkluderade vattenkylare.

Monteringsanordningen Hydro HG10 för Geforce GTX 970 går upp för försäljning i juli månad och följs upp av GTX 980-varianten i augusti. Modellerna kommer kosta 39,99 och 99,99 dollar utan respektive med inkluderad vattenkylare, motsvarande cirka 420 och 1 050 kronor inklusive moms.

Corsair flaggar också för att Hydro HG10 för Geforce GTX Titan X och GTX 980 Ti är planerade för framtiden, men när de dyker upp är ännu inte spikat.

Uppdatering 2015-06-09: På Corsairs officiella webbplats och i ett foruminlägg framgår att Hydro HG10 för Geforce GTX 980 också kommer fungera tillsammans med referensdesignerna för GTX 980 Ti och GTX Titan X.

► Läs alla artiklar från #computex-2015