Den som inte har lust att vänta på Steam Machines och den mytomspunna Steam Controller kan alltid ta saken i egna händer och skruva ihop en egen spelmaskin för vardagsrummet. Det är åtminstone vad Corsair har i åtanke med chassikonceptet Bulldog och den tillhörande soffbrickan Lapdog.

Corsair Bulldog

På mässan Computex 2015 introducerar Corsair den kompakta datorlådan Bulldog, som ska vara särskilt anpassad för rejält påkostade komponenter. Till chassit hör ett nätaggregat i SFX-format på 600 W samt slutna vattenkylningssystem i Hydro-serien för processor och grafikkort.

Composed of a DIY kit with a stylish gaming console-sized chassis, liquid CPU cooler, power supply, and motherboard, and designed with plenty of space for customization and upgrades – the foundation for users to build the ultimate living room PC.

Corsair samarbetar med MSI och Nvidia för att ta fram passande komponenter, vilket inbegriper moderkort i formfaktorn Mini ITX samt grafikkort ur Geforce GTX 900-serien – ändå upp till Geforce GTX Titan X. Tanken är att skapa ett något av ett vardagsrumsvänligt ekosystem med komponenter för spel i 4K-upplösning.

Bulldog ska säljas i paket med chassi, nätaggregat, moderkort och sluten vattenkylning för processorn till priset 399 dollar, motsvarande 4 300 kronor inklusive moms. Den som dessutom vill ha vattenkylning för grafikkortet får lägga till 99 dollar eller drygt en tusenlapp. Lanseringen äger rum till hösten.

Corsair Lapdog

Corsair köper inte Valves koncept med en skräddarsydd handkontroll för PC-spel utan introducerar samtidigt en "soffbricka", som är till för att göra det bekvämt att använda mus och tangentbord även bortanför skrivbordet. Konstruktionen heter passande nog Lapdog och är avsedd för Corsairs egna mekaniska tangentbord.

Wired for maximum performance, Lapdog is a lapboard that features a large mouse mat area and keyboard dock for Corsair mechanical gaming keyboards.

Utöver ett lämpligt underlag bistår Lapdog med musmatta, USB-hubb och en vadderad undersida med "minnes-skum" för att inte skava mot låren. Den fristående brickan kostar 89 dollar och ska även säljas i paket med tangentbord för 199 dollar, det vill säga motsvarande cirka 950 respektive 2 100 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2015