Asus tjuvstartar datormässan Computex med en alldeles egen presskonferens på Humble House Taipei i den taiwanesiska huvudstaden. Tyngdpunkten ligger på livsstilsprodukter som telefoner, klockor och surfplattor, men det blir även prylar för inbitna datorentusiaster, inte minst i den påkostade serien Republic of Gamers.

Först ut är en direkt uppföljare till fjolårets Asus ROG Swift PG278Q. I nya PG279Q byts TN-panelen ut och ersätts av en IPS-baserad (AHVA) dito med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar. Därtill syns en maximal uppdateringsfrekvens på 144 Hz, Nvidias synkroniseringsteknik G-Sync samt både Displayport och HDMI.

En annan nykomling är den ultrabreda Asus ROG Swift PQ348Q. Denna modell kommer med en välvd (3800R) IPS-panel med upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar enligt bildförhållandet 21:9. Uppdateringsfrekvensen stannar på 60 Hz, men det finns såväl Nvidia G-Sync som dubbla bildingångar i form av Displayport och HDMI.

I skrivande stund finns varken några prisuppgifter eller lanseringsdatum. Åtminstone Asus ROG Swift PG279Q väntas dock dyka upp någon gång under sensommarmånaderna.

► Läs alla artiklar från #computex-2015