Det blir en ny serie APU-processorer till sommaren, där bärbara datorer möts upp av färska Carrizo och Carrizo-L medan det för stationärt blir en uppfräschning av Kaveri för FM2+. SweClockers har tidigare kunnat avslöja att Kaveri Refresh eller Godavari som är dess kodnamn anländer till sommaren, uppgifter som nu stärks av källor i leveransledet.

Branschtidningen Digitimes skriver att AMD kommer lansera Kaveri Refresh i slutet av maj, vilket är nära inpå världens största komponentmässa Computex som går av stapeln i början av juni. Målet är inte helt oväntat att den halvnya familjen ska gå upp mot Intel Broadwell och Skylake i de lägre prissegmenten.

Kaveri Refresh kommer officiellt tillhöra 8000-serien och blir arkitektoniskt identisk Kaveri, vilket innebär uppemot fyra kärnor och 512 streamprocessorer beroende på modell. För processorkärnorna väntas förhållandevis små lyft om 100–200 MHz, där AMD istället lägger krut på grafikdelen som går upp från 720 MHz för A10-7850K till 856 MHz med nya flaggskeppet A10-8850K.

Utöver justerade klockfrekvenser och kanske något bättre energieffektivitet blir Kaveri Refresh mycket lik dagens utbud, genom officiellt stöd för DDR3-minne på 2 133 MHz samt sockel FM2+. Planen är att 8000-serien senare under året ska ersatta större delen av nuvarande 7000-serien.

Följs av Bristol Ridge och Raven Ridge

Kanske mer intressant blir Bristol Ridge som lanseras under 2016, som visserligen ska bygga på samma 28-nanometersteknik, men går över till arkitekturen Excavator och nästa generations Graphics Core Next. Den här ska i sin tur följas upp av Raven Ridge, som under 2017 tar klivet till 14 nanometer och AMD:s nya arkitektur Zen.