Danska Asetek är en av pionjärerna inom slutna vattenkylare och söker därför att skydda sin intellektuella egendom mot parter som anses inkräkta på deras patent. I första rummet har Coolit stått i skottgluggen, men i början av 2013 hamnade även den taiwanesiska kyljätten Cooler Master i skottgluggen.

Cooler Master anklagades under mars 2013 för intrång på de amerikanska patenten 8240362 och 8245764 med vattenkylningsserien Seidon, vilket kom till följd efter att förhandlingarna strandat. Eller som den danska vattenkylningsjätten uttryckte det, att de inte fick någon "tillfredsställande respons".

Nu fäller en domstol i Kalifornien, USA, Cooler Master för att ha gjort intrång på patent 8245764 och åläggs nu betala skadestånd till Asetek. Skadeståndet uppgår till 404 941 dollar, en summa som baseras på en royaltysats om 14,5 procent. Asetek söker även att få ett säljstopp på Cooler Masters vattenkylare, en förfrågan som ännu inte prövats av distriktsdomaren.

Vid sidan om detta pågår ytterligare en rättstvist, där kanadensiska Coolit anklagas för att inkräkta på samma patent. Detta kontrades av Coolit under sommaren med ett under året godkänt patent.