Taiwanesiska Lian Li är kända för sina chassin i aluminium och för att emellanåt ta fram minst sagt unika lösningar. Tidigare i höst visade bolaget upp tre prototyper i O-serien, som med tunn profil och härdat glas riktas mot hembyggare som söker att visa upp innandömet av sina datorsystem.

Nu lanserar bolaget den nya chassiserien, som designmässigt tagit mer än ett steg framåt från ursprungsmodellerna. Dessutom handlar det numera om fyra modeller och inte tre. PC-O5 är instegsmodellen för Mini-ITX och samma chassi med tillägget S innebär stöd för en 240 mm-radiator. De andra två är PC-O6S och PC-O7S med stöd för 360 mm-radiatorer och formfaktorerna Micro ATX respektive ATX.

Gemensamt för samtliga är stöd för tre olika orienteringar. Först och främst ingår ett fotstöd för vertikal placering, vilket kan avlägsnas för att lägga ned chassit horisontellt. Det tredje är att chassina kommer med utstansade hål, vilket möjliggör upphängning på en vägg – givetvis med det härdade glaset riktat utåt.

Ett led i uppvisningskonceptet är att en PCI Express-riser ingår med varje chassi, för att ha grafikkortet i liggande läge intill moderkortet. För lagring finns plats flertalet 2,5- och 3,5-tumsplatser, där antalet varierar beroende på saker som val av grafikkort och om användaren väljer installera en optisk slim slot-läsare.

Fullständiga specifikationer för PC-05, PC-05S, PC-06S och PC-07S finns att läsa på tillverkarens officiella webbplats. Butikstillgänglighet för samtliga modeller är beräknat till februari nästa år, med rekommenderade priser på cirka 2 500 kronor för PC-05 och uppåt för de större varianterna.