Under sommaren aviserade Microsofts vd Satya Nadella om ett minskat fokus inom det som kallas Devices and Services, vilket fick många att undra över framtiden för surfplattorna Surface. Detta gav inte minst företagsvärlden huvudbry, då det är här Microsoft i första rummet försöker sälja in Surface Pro 3.

I ett nypublicerade blogginlägg lovar Microsoft långsiktigt stöd för surfplattorna Surface och senaste Surface Pro 3. Förutom bättre stöd för IT-avdelningar på företag aviserar mjukvarujätten att nästa Surface Pro (4?) blir kompatibel med samtliga tillbehör för Surface Pro 3, vilka bland annat inkluderar:

  • Type Cover för Surface Pro 3

  • Dockningsstationen för Surface Pro 3

  • Laddaren till Surface Pro 3 och samtliga adaptrar

Extra intressant är att nästa Surface Pro blir kompatibel med dockningsstationen. Det innebär att den behåller samma dimensioner och sannolikt inte blir tunnare, av den enkla anledning att anslutningar som USB helt enkelt skulle behöva bytas ut till exempelvis Type-C och därmed bryta kompatibiliteten.

Utöver detta är mycket lite känt om nästa generation Surface Pro, men sannolikt är att den uppgraderas till Intels processorfamilj Broadwell. Förutsatt att Microsoft håller sig till U-serien processorer kan en sådan lansering äga rum redan första kvartalet 2015, men det är mer troligt att bolaget håller på lanseringen till senare samma år när Windows 10 släpps i skarp version.