Under Computex 2013 visade Silverstone upp en extern grafiklösning via Intels gränssnitt Thunderbolt. Prototypen fanns även på plats under CES-mässan i januari 2014, men lyser med sin frånvaro för årets Computex.

Anledningen är att utvecklingen lagts på is. Även om konceptet i sig fungerar väl finns det hinder från tredje part som sätter käppar i hjulet. Enligt Silverstone vill inte Intel certifiera några externa grafiklösningar över Thunderbolt, samtidigt som Microsoft är tveksamma till att ge ordentligt stöd i drivrutiner.

Resultatet är att framtiden för produkten är osäker även om utvecklingen rent hårdvarumässigt gått bra, vilket får Silverstone att slå till nödbromsen. Grafiklösningen var ursprungligen tänkt för lansering redan under slutet av 2013 och består av ett externt chassi med PCI Express samt en SFX-nätdel på 450 watt.

Ämnet externa grafikkort har varit relativt omdiskuterat de senaste åren, framför allt bland användare med en bärbar maskin som primär dator. Förutom Silverstone har bland annat Gigabyte visat upp en prototyp, dock över mer obskyra anslutningen Mini SAS HD.

Alla artiklar från Computex 2014