Tidigare i vår avslöjade Intel planerna för processorer ämnade för överklockning, där allt från Devil's Canyon till Haswell-E, men även försenade Broadwell stod på menyn. En oväntad joker var Pentium Anniversary Edition, som får upplåst multiplier, och av namnet att döma är ett lågt pris att vänta.

Nu publicerar VR-Zone en skärmdump på CPU-Z med detaljer om den kommande processorn, som får namnet Pentium G3258. Processorn har två kärnor klockade till 3,2 GHz och i enlighet med varumärket Pentium utelämnas stöd för Hyperthreading och Turbo. Till detta hör 3 MB L3-cacheminne och 53 watt TDP.

Andra finesser som uteblir är stöd för instruktioner som AES-NI, AVX, TXT och virtualisering med Vt-d. En förhållandevis populära finess som kommer finnas är accelererad videokodning med Quick Sync, som Intel aktiverade för flera Pentium-processorer via en drivrutinsuppdatering tidigare i år.

Pentium Anniversary Edition G3258 väntas anlända tillsammans med Devil's Canyon, det vill säga någon gång framåt sensommaren.