Övergången till 14 nanometer och arkitekturen Broadwell skulle från början skett ett år efter Haswell, men efter flera uppmärksammade förseningar tvingades Intel stuva om i planeringen och istället lansera Haswell Refresh. Nu kommer Broadwell istället hitta ut i bärbara datorer lagom till julhandeln.

Nu publicerar VR-Zone vad som uppges vara preliminära lanseringsdatum för Broadwell i alla segment. Planerna bekräftar vad Intels tidigare uttalanden om att Broadwell första kommer hitta ut i bärbara produktkategorier, men även att lanseringen på stationära front dröjer.

Bolagets fokus på mobilitet märks tydligt med att Y-serien, som är särskilt gjord för surfplattor och hybrider, är först ut. Leveranserna till tillverkare beräknas till vecka 37–42, det vill säga i september alternativt början på oktober. Färdiga system väntas finnas tillgänglig under ungefär samma tidsperiod.

Broadwell U-serien som riktas mot Ultrabook går in i produktion endast två veckor efter Y-serien och beräknas levereras vecka 39–44. Tillverkare kommer således få tillgång till processorerna tidigast i slutet av september eller i oktober, men färdiga system kan dröja till framåt slutet av november.

Den ordinarie U-serien följs upp av mer påkostade processorer med grafikdelen GT3, som används av bland annat Apples Macbook-datorer. Dessa går i produktion under hösten och leveranserna inleds någon gång mellan vecka 47 år 2014 och den första veckan 2015. Bärbara datorer med den påkostade grafikdelen beräknas till februari månad 2015.

Sist ut är övriga processormodeller för bärbara datorer, men även stationära. Här beräknas leveranserna till vecka 9–15, det vill säga mars månad 2015. Lansering och tillgänglighet dröjer däremot till vecka 21–26, vilket innebär att Broadwell för entusiaster och hembyggare dröjer till maj–juni.