Bärbara datorer enligt konceptet Chromebook fortsätter att vara storsäljare i den lägre prisklassen, i alla fall i USA. Trots Chrome OS framgångar under 2013 är det mobila operativsystemet Android fortsatt någonting branschen funderar över att trycka in bärbara datorer.

Nu släpper datormakaren HP en kampanjfilm som visar Slatebook 14. Det handlar om en bärbar med Google Android och tillgång till över en miljon applikationer via Play Store, vilket intressant nog innebär att datorn godkänts av Google. Datorns design påminner om redan lanserade HP Chromebook 14 och det är sannolikt att nykomlingen baseras på samma chassidesign.

För specifikationerna finns en pekskärm på 14 tum med 1 920 x 1 080 pixlar och en fyrkärnig Nvidia-processor. Om det rör sig om Tegra 4 eller Tegra K1 framgår inte, men oavsett vilken handlar det om fyra kärnor ARM Cortex-A15. HP trycker även på att modellen får högtalare från Beats Audio.

På anslutningsfronten återfinns tre USB, en HDMI, en 3,5 mm för ljud-in/-ut och plats för minneskortsläsare (Micro SD). Det finns ytterligare ett instickshål som skulle kunna vara plats för ett SIM-kort och således innebär att datorn har inbyggt 3G eller 4G/LTE. För trådlöst är annars Wifi och Bluetooth att vänta.

När HP Slatebook 14 lanseras framgår inte, men med tanke på den publicerade filmen bör det officiella tillkännagivandet ske inom de närmsta veckorna.

Källa: Notebookitalia.