Inför lanseringen av andra generationens Surface-surfplattor ryktades det om att Microsoft skulle utöka familjen med en mindre modell innan årsskiftet, men flera månader senare syns en Surface Mini inte till. Nu listas vad som uppges vara flera skärmskydd för modellen och antyder om att den ligger för dörren.

Samtliga listningar på Amazon kommer från elektronikhandlaren Vostrone (VSTN), som skriver ut att de är särskilt anpassade för Microsoft Surface Mini. Bilderna som visas är dock endast platshållare, då surfplattan som står modell är mycket lik Lenovos minsting Thinkpad 8.

Trots att bilderna sannolikt inte är korrekta berättar Mary Jo Foley att modellen "väntar i kulisserna" på ett tillkännagivande, och att hon redan i september hörde att Surface Mini skulle dyka upp under våren 2014. Därtill väntas den komma med en aktiv digitizer, inte helt olikt Surface Pro och Surface Pro 2 som utrustats med en sådan från populära Wacom.

När ryktena om Surface Mini först blossade upp var det tal om att modellen skulle få en åttatumsskärm och processorn Qualcomm Snapdragon 800, vilket skulle kunna medföra stöd för trådlöst bredband 4G/LTE. Processorvalet innebär även att det handlar om operativsystemet Windows RT, vilket innebär avsaknad av stöd för traditionella skrivbordsapplikationer.

Enligt listningarna på Amazon är skydden i lager den 18 och 28 maj, vilket talar för en lansering i mitten på månaden.