För snart två år sedan visade Google upp Project Glass – glasögon med augmented reality eller förstärkt verklighet. Projektet fick omedelbart stor uppmärksamhet och öppnades sedan upp för ett begränsat antal utvecklare i Explorer-programmet, med syftet att ta fram skräddarsydda applikationer och hitta användningsområden för glasögonen i vardagen.

Hittills har programmet varit begränsat till tusentalet utvecklare och det har varit svårt för nya att bli del i det. Nu rapporterar The Verge att Google kommer öppna upp för fler under en begränsad tid. Den 15 april kommer amerikanska medborgare kunna delta i Explorer-programmet för 1 500 dollar, där glasögon med en av fyra bågar och tonat glas ingår. Likt tidigare kampanjer handlar det om ett begränsat antalet platser och det är först till kvarn som gäller.

Varför Google väljer att öppna upp programmet på nytt är inte känt, men sannolikt vill sökjätten få ut glasögonen till så många som möjligt för ytterligare tester och utveckling inför en framtida konsumentlansering. Spekulationerna går även om att Google i själva verket vill rensa sina lager på de utvecklaranpassade enheterna.

Konsumentlanseringen av Google Glass väntas äga rum i slutet av 2014.