Natten till tisdag lanserade Google utan förvarning strömningstjänsterna Play Musik och Play Filmer i Sverige. Nu fortsätter sökjätten utrullningen av tjänster i landet. Den här gången är det länge efterfrågade Play Enheter som blir tillgängligt, vilket gör det möjligt att köpa Google-märkta produkter direkt på bolagets webbplats.

Först ur är telefonen Google Nexus 5 med 16 GB och 32 GB lagringsminne, som finns tillgängligt för 3 099 respektive 3 499 kronor. Det ackompanjeras av Nexus 7 i konfigurationerna 16 GB, 32 GB och 32 GB med 4G/LTE, till priserna 2 299, 2 699 respektive 3 499 kronor. Google erbjuder även diverse fodral för båda enheter.

Nyheten innebär även att den lilla mediaenheten Chromecast officiellt Sverige-lanseras. Priset på Chromecast i Play Enheter är 310 kronor, att jämföra mot cirka 450 kronor hos svenska återförsäljare som tidigare importerat produkten.

Förutom möjligheten att kringgå försäljningsledet kan Play Enheter även vara en indikation på att framtida Nexus-enheter kommer till Sverige mycket tidigare än vad de gjort historiskt sett.