Under våren planerar Intel lansera nya processorer i familjen Haswell Refresh, där högre klockfrekvenser står för nyheterna. Nykomlingarna kommer bli kompatibla med sockel LGA 1150-moderkort, men även nya moderkort ska tillkomma baserade på den nya 9-serien styrkretsar. Nu avslöjas fler detaljer kring MSI:s kommande modeller, där fokus ligger på snabbare SSD-lagring.

Den huvudsakliga nyheten för samtliga modeller blir att de utrustas med anslutning för SSD-formfaktorn M.2, som med två PCI Express 2.0-banor ger en bandbredd på 10 Gbps – upp från 6,0 Gbps för traditionella SATA. M.2-standarden har fem olika storleksklasser för SSD-enheter och i MSI:s fall bereds plats för de tre största varianterna: 60, 80 och 110 millimeter.

För den i behov av mer än en SSD som kan bräcka SATA 6,0 Gbps-barriären ska MSI även tillhandahålla ett PCI Express-instickskort. Det handlar inte om ytterligare plats för M.2-anslutningar utan om en SATA Express, som även den är specificerad till 10 Gbps via två PCI Express 2.0.

Tidigare uppgifter om ett enklare namnschema styrks av presentationsbilderna. MSI ersätter de befintliga modellbeteckningarna (G45, G65, osv.) med det enklare upplägget Gaming 3, 5 och 7, där en högre siffra indikerar en mer påkostad modell. Nytt namnschema till trots väljer MSI att behålla den utmärkande draken och det svartröda färgschemat för Gaming-serien.

Intel Haswell Refresh med tillhörande 9-serien moderkort släpps i maj månad.

Källa: Expreview.