Framåt vårkanten planerar Intel att släppa nya processorer med den uppdaterade arkitekturen Haswell Refresh. Trots att nykomlingarna fungerar med befintliga moderkort för sockel LGA 1150 tillkommer även nya moderkortsmodeller och styrkretsar. På mässan Cebit 2014 i Hannover visar MSI ett gäng prototyper till den kommande Gaming-serien.

Det är den belgiska teknisksajten Madshrimps som lyckats fånga MSI:s kommande moderkort med styrkretsar i Intel 9-serien på bild. Prototyperna är visserligen utrustade med rudimentära kylflänsar och saknar allt vad branding heter, men skvallrar ändå om det övergripande upplägget.

Först och främst ersätter MSI de befintliga modellbeteckningarna (G45, G65 osv.) med det enklare namnschemat Gaming 3, 5, 7 och 9, där en högre siffra indikerar en mer påkostad modell. Däremot kvarstår Gaming-seriens svarta och röda färgschema.

Den huvudsakliga nyheten ser ut att vara att samtliga moderkort utrustas med anslutning för SSD-formfaktorn M.2, som troligtvis ansluts direkt till styrkretsarna i 9-serien. De ger tillgång till två PCI Express-banor för en bandbredd på 10 Gbps, att jämföra med maximalt 6,0 Gbps med traditionella SATA. I MSI:s fall bereds plats för instickskort på 60, 80 och 110 millimeter.

Intel Haswell Refresh med tillhörande moderkort släpps i maj månad.