I oktober tillkännagav Intel att bolaget stött på problem med den kommande processorarkitekturen Broadwell, som bygger på en helt ny 14 nanometersteknik. Nu väntas säljstarten för Broadwell dröja till årets fjärde kvartal, någonting som påverkar Intels kunder, inklusive Apple.

Enligt uppdaterade produktplaner på tekniksidan VR-Zone kommer Broadwell först hitta ut i bärbara datorer, närmare bestämt U-serien med 15 watt TDP. I planerna syns tre processorer; en Core i3 och två Core i5, som ersätter Haswell-baserade modeller med grafikdelen GT2 (HD Graphics 4400) under årets fjärde kvartal.

Det dröjer till första kvartalet 2015 innan Broadwell rullas ut på bred front för bärbara datorer, då inklusive varianter med mer den påkostade grafikdelen GT3. Förutom 15-wattare innefattar det även de i klassen högpresterande 28-wattarna för Intels datorkategori Ultrabook.

Då Apple Macbook Air och Macbook Pro Retina (13 tum) använder de Ultrabook-klassade processorerna med grafikdelen GT3 kan det således dröja till första kvartalet 2015 innan nya datorer hittar ut från Apple, vilket är anmärkningsvärt då bolaget historiskt lanserat nya modeller årligen. Det förutsätter att bolaget inte väljer att introducerar nya modeller med den nuvarande processorfamiljen Haswell.

Det är även möjligt att förseningen påverkar Apples Macbook Pro Retina (15 tum), då prestandaklassade Broadwell-processorer med fyra kärnor hittills inte synts till i några officiella eller inofficiella produktplaner från Intel.