I oktober tillkännagav Intels vd Brian Krzanich att den kommande processorarkitekturen Broadwell försenas med ett kvartal. Volymproduktionen skulle ursprungligen inledas i slutet av 2013, men av den nya planeringen framgick att halvledarjätten skjutit på produktionsstarten till det första kvartalet 2014.

Nu rapporterar den taiwanesiska branschtidningen Digitimes att även säljstarten påverkas. De första modellerna sägs inte hitta ut på marknaden i årets tredje kvartal utan dröjer till det fjärde och sista kvartalet, det vill säga någon gång i perioden oktober–december.

Enligt samma källa är det endast de strömsnåla modellerna i Core U- och Y-serierna som hinner ut innan årsskiftet, och detta i "begränsad skala". Resterande processorer med 14 nanometers-arkitekturen Broadwell dröjer till i början av 2015, däribland nedbantade modeller i Pentium- och Celeron-serierna.

Orsaken till förseningen sägs delvis bero på svaga försäljningssiffror på PC-marknaden, där framförallt bärbara datorer stöter på tufft motstånd från surfplattor och andra mobila enheter. Efterfrågan väntas dock öka i årets tredje kvartal till följd av stundande prissänkningar.