Kroppsburna enheter förutspås utgöra nästa stora genombrott på mobilmarknaden. En av de mest omtalade produkterna är Google Glass, som efter en lansering för utvecklare ska släppas på konsumentmarknaden under året. Att ha en skärm framför ögonen kan dock ställa till det för den som redan har glasögon, men detta problem ska nu avhjälpas med anpassade bågar.

De nya bågarna ingår i serien Titanium Collection och finns i fyra olika varianter: Curve, Thin, Split och Bold. Ledordet sägs vara enkelhet, vilket bland annat betyder att designen är anpassad för att göra Glass-enheten mindre iögonfallande. Bågarna är av titan och levereras med oslipade glas.

Googles senaste bågar kan därmed användas som vilka glasögon som helst, men Glass-enheten skruvas fast i sidan och kan inte lossas utan verktyg. Användare med synfel måste dessutom uppsöka en optiker för att montera slipade glas.

Samtidigt introduceras två nya solglasögon: Classic och Edge. Till skillnad från bågarna kan dessa användas med Glass-enhetens clip-fäste, vilket gör det enkelt att lossa elektroniken och använda solglasögonen på egen hand.

Bågarna i den nya Titanium Collection går loss på 228 dollar medan solglasögonen kostar 150 dollar, motsvarande cirka 1 500 respektive 950 kronor. Till denna kostnad tillkommer Google Glass-enhetens prislapp på 1 500 dollar och ett eventuellt besök hos en optiker.