I oktober presenterade Nvidia synkroniseringstekniken G-Sync, som både ska förhindra trasiga bildrutor (eng. tearing) och minimera fördröjningar genom att låta grafikkortet styra skärmens uppdateringsfrekvens. Först ut med G-Sync är en modifierad version av skärmen Asus VG248QE, som nu är på väg till svenska återförsäljare.

Komplett.se finns Asus VG248QE med Nvidia G-Sync att förbeställa för 5 495 kronor. Det är hela 2 500 kronor mer än standardmodellen, som hos samma återförsäljare kostar 2 990 kronor. Det preliminära leveransdatumet anges till den 28 december. Enligt uppgift till SweClockers dröjer det dock leveranserna troligtvis till januari månad.

Förklaringen till den höga kostnaden är att modulen för G-Sync monteras i efterhand. Nvidia har köpt in ett antal exemplar av Asus VG248QE och låter sedan datortillverkare installera kretskortet. På den europeiska marknaden är det brittiska Scan Computers som utför installationen. Några separata instickskort kommer inte att säljas i EU, åtminstone inte i de officiella försäljningskanalerna.

Samtidigt inkommer uppgifter om att fler skärmar med Nvidia G-Sync ska visas på mässan CES 2014 i januari. Utöver Asus satsar även Benq, Philips och Viewsonic på tekniken. I de nya modellerna är G-Sync installerat från fabrik, vilket antyder om lägre kostnader. Dessa ska dock inte dyka upp på marknaden förrän våren 2014.