Efterträdaren till dagens Intel Haswell, som tillverkas med 22 nanometersteknik, heter Broadwell och tar steget till 14 nanometer. Den nya processorgenerationen ska vara både effektivare och energisnålare än föregångarna och även leverera mer prestanda, särskilt när det kommer till den integrerade grafiken.

Mycket handlar om förbättringar som främst kommer till nytta i bärbara datorer och andra typer av mobila enheter, men enligt CPU World planerar Intel att även skruva upp prestanda i den stationära varianten Broadwell-K. Denna processor är avsedd för sockel LGA 1150 med kommande styrkretsar i Intel 9-serien.

Källan uppger att Broadwell-K kommer att utrustas med grafikdelen Intel GT3 med 128 MB eDRAM, även känd som Iris Pro. Denna grafikdel har tidigare enbart synts till i processorer för bärbara datorer och levererar cirka 80 procent mer prestanda än GT2, som bland annat återfinns i dagens Core i7-4770K.

Familjen Broadwell-K kommer att innehålla modeller med upp till fyra kärnor, stöd för flertrådstekniken Hyperthreading och automatisk överklockning med Turbo Boost. Processorerna i serien Core i7 utrustas med 6 MB L3-cache och stöd för Hyperthreading medan Core i5 stannar vid 4 MB L3-cache och utan HT. Säljstarten äger rum mot slutet av 2014.