Trots en smärre försening är Intel i full gång med att förbereda inför utrullningen av den kommande arkitekturen Broadwell, som markerar starten på övergången till 14 nanometersteknik. Mycket handlar om lägre strömförbrukning och fler anpassningar för mobila enheter, men på dagordningen är även en ny grafikprocessor med bättre prestanda än föregångarna.

The changes are massive and it's looking like the Broadwell graphics improvements will be astonishing and provide significant improvements over Haswell and earlier generations of Intel graphics.

Nu rapporterar Linux-sajten Phoronix att Intel publicerat de inledande drivrutinerna för grafikdelen i den kommande processorarkitekturen Broadwell och att mjukvaran skvallrar om att stora förändringar är i antågande. Det talas om "häpnadsväckande" förbättringar i jämförelse med dagens Haswell, men exakt vad detta baseras på framgår inte av artikeln.

Intels drivrutiner för Broadwells grafikprocessor är öppen källkod och ska inkluderas i kommande Linux 3.13 och 3.14, där den senare kommer att innehålla mognare mjukvara med fler finesser. De första processorerna med arkitekturen Broadwell ska dyka upp på marknaden i den andra hälften av 2014.