Svarta plåtlådor i all ära, men vissa föredrar något mer iögonfallande än så. På mässan Computex 2013 visade chassitillverkaren In Win upp en modell av glas och aluminium, som sedermera lämnade prototypstadiet och överraskande nog gick i produktion. Nu tillkännages att datorlådan Tòu är på väg till handeln.

In Win Tòu är ett miditower med stomme av aluminium och sidopaneler tillverkade av härdat glas. Dessa har en semitransparent beläggning, som ger en spegelliknande effekt när belysningen (och datorsystemet) är avstängt. Med belysningen påslagen är däremot sidorna genomskinliga och visar upp datorlådans innandöme.

I frontpanelen syns en kapacitiv pekpanel, som bland annat kan användas för att justera belysningen och fläktarnas hastighet. I samma område erbjuds anslutningar för två USB 3.0, mikrofon och hörlurar. För kylningen tillhandahålls fyra 120 mm-fläktar och plats för radiatorer på till 360 mm i datorlådans ovandel.

Den nya datorlådan ska finnas på marknaden inom kort till ett rekommenderat försäljningspris på 799 dollar, motsvarande cirka 6 500 kronor inklusive moms.