I enlighet med Intels "Tick Tock"-modell anländer Broadwell nästa år, vilket blir en krympning av Haswell till 14 nanometer. Fokus med Broadwell väntas framförallt att ligga på det bärbara segmentet och den egna kategorin Ultrabook, medan det råder oklarheter huruvida arkitekturen kommer dyka upp för stationära datorer.

Nu har nyhetssidan VR-Zone fått tag på produktplaner som bekräftar att Broadwell inte kommer till stationära datorer. Istället anländer Haswell Refresh under andra kvartalet 2014 tillsammans med styrkretsar i 9-serien, där den stora nyheten väntas vara stöd för SATA Express.

För det bärbara segmentet uppges Broadwell anländer något senare – under andra halvan av 2014. Den nya arkitekturen ska användas för U- och Y-serien processorer vilka riktar sig mot Ultrabook och traditionella clamshells respektive "2-in-1". De fyrkärniga processorerna med suffixen -50HQ och -60HQ och grafikdelen Iris Pro Graphics 5200, även kallad GT3e, ersätts av Broadwell vid samma tidpunkt.

I samtliga fall där Broadwell omnämns handlar det om fastlödda processorer med BGA-sockel och publikationen nämner specifikt att M-serien kommer fortsätta vara Haswell-baserad. Det skulle innebära att det bärbara segmentet blir en mix av den nya arkitekturen på 14 nanometer och Haswell Refresh.