Den taiwanesiska tillverkaren MSI har tre kärnverksamheter: bärbara datorer, grafikkort och moderkort. De två förstnämnda kategorierna är fyllda med produkter för gamers, men på moderkortssidan saknas fortfarande renodlade modeller för datorspelare. Detta ska det nu bli ändring på med den kommande G-serien.

Nu planerar MSI att moderkort med tydlig gamingprofil som ett direkt svar på Asus Republic of Gamers, Asrock Fatality och Gigabyte Assassin. Spelorienterade moderkort är populära på framförallt den asiatiska marknaden och nya modeller för gamers ses därför som en naturlig utveckling av sortimentet.

Standard för den nya G-serien blir nätverkskrets från Qualcomm med Atheros Killer E2205 Gigabit Ethernet, som ska minimera latenser och prioritera spelrelaterat nätverkstrafik – en lösning som redan används för de bärbara datorerna i G-serien. Dessutom tillkommer ett rött färgschema samt PS/2-anslutning för mus och tangentbord med 1 000 Hz uppdateringsfrekvens.

Moderkorten i G-serien introduceras på mässan Cebit den 5–9 mars. Några mer ingående detaljer avslöjas dock inte, utöver att företaget planerar att positionera modellerna mot konkurrerande lösningar från andra moderkortstillverkare.