Processor- och grafikföretaget AMD avslutade 2012 med en brakförlust på 473 miljoner dollar. AMD:s vd Rory Read förutspår tuffa tider även i början av det nya året och sätter nu hoppet till nya kretsar, både på APU- och grafikfronten.

We are introducing strong new APU and graphics offerings in the first half of 2013 that will accelerate our AMD business with the ultimate goal of returning AMD to profitability and positive free cash flow in the second half of this year

I samband med redovisningen av den senaste kvartalsrapporten avslöjar Rory Read att AMD planerar att uppdatera Radeon-serien i det första halvåret 2013. Företaget har redan utannonserat Radeon HD 8000M "Solar System" för bärbara datorer och 8000-serien för OEM. Det sistnämnda i praktiken endast nya produktnamn för befintliga modeller i 7000-serien.

Nästa generation Radeon går under kodnamnet Sea Islands och innehåller den andra generationen av arkitekturen Graphics Core Next. En introduktion i det första halvåret 2013 kan betyda att grafikkorten dyker upp i samband med mässan Cebit i mars eller Computex i juni.

Kampanjen Never Settle följs upp och utökas

AMD planerar även att spinna vidare på kampanjen Never Settle under 2013. Precis som tidigare handlar det om spel "på köpet" med toppmodellerna i Radeon-serien. Rory Read lovar att "några av de mest efterlängtade speltitlarna" ska ingå i kampanjen och vill med detta väcka konsumenternas lust till att uppgradera.