De sydkoreanska elektronikjättarna Samsung och LG har låst sina horn i en patentkonflikt rörande LCD- och OLED-skärmar. Främst handlar det om skärmarna som används i Samsungs Galaxy-serie smartphones och surfplattor. LG yrkar på säljstopp och ett skadestånd på 933 000 USD för varje dag Samsung fortsätter att sälja produkterna. Samsung vill tvärtemot att patenten ogiltigförklaras.

Nu rapporterar Korea Times att landets regering agerar för att sätta stopp för konflikten. Jim Jae-hong, som leder den industripolitiska avdelningen på ministeriet för kunskapsekonomi, uppges vilja arrangera möten mellan Kim Ki-nam och Han Sang-beom på Samsung Display respektive LG Display för att komma fram till "gemensamma lösningar".

Park Yong-min, en tjänsteman från skärm- och halvledardivisionen på ministeriet bekräftar uppgifterna. Han säger att politikerna beslutat att inta en aktiv roll i medlingen eftersom det ligger i "nationens intresse" att få ett slut på konflikten.

It makes no sense for Samsung and LG to spend all that money on lawsuits at a time when rivals from Japan and Taiwan are beginning to present a more serious challenge, especially in the market for OLEDs.

Upprinnelsen till ingripandet är den växande marknaden för OLED-paneler, där rivaler från Japan och Taiwan konkurrerar med de inhemska aktörerna. Politikerna anser pengarna som spenderas i rättssalen istället borde satsas på mer konstruktiva områden.