Medan den kommande arkitekturen Haswell kommer med en ny uppsättning instruktioner och högre prestanda än tidigare, väntas de största framstegen ske på den inbyggda grafiken. Grafiken ska komma i tre kända konfigurationer: GT1, GT2 och GT3 där antalet kärnor skiljer dem åt, varav den sistnämnda kan utrustas med dedikerat RAM-minne för grafiken i samma paket som processorn.

På CES 2013 visar Intel upp den nya GT3-grafiken med dedikerat minne, i vad som sägs vara en Core i7-processor. Processorn demonstreras i speltiteln Dirt3 med inställningarna High, ingen kantutjämning (AA) och upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. Som jämförelse används datorn Asus Zenbook UX51 (U500VZ i Sverige) med grafikkortet Geforce GT 650M, som även återfinns i Macbook Pro Retina 15 tum.

Medan det är svårt att se någon skillnad i bildfrekvens (FPS) på de båda systemen, är det värt att notera att Haswell-systemet till vänster sitter i ett stort chassi. Intel hävdar dock att chassit huserar ett utvecklingsmoderkort för bärbara datorer, vilket skulle innebära att den integrerade grafiken kommer räcka till större delen bärbara.

Enligt tidigare uppgifter äger säljstarten för Intel Haswell-baserade processorer rum den 2 juni i år.

Källa: Anandtech.