Inlägg

Inlägg som Elite har skrivit i forumet
Av Elite
Skrivet av Blomman90:

Finns det med en specifikation över beställda artiklar (med pris, etc.) samt dina adressuppgifter, utöver ordernummer, så torde det vara tillräckligt för att anse det som en accept (orderbekräftelse).

Jag provade själv att kika runt på Tele2's hemsida, men lyckades inte hitta några direkta köpvillkor (om de inte dyker upp under ett senare steg vid en faktiskt beställning). I mina ögon öppnar detta upp för lite möjligheter att ställa krav på Tele2.

Allt det finns med!

Verkar vara lite tvetydigt nu om det verkligen är ett fel eller inte, har pratat med flera personer och alla säger olika, även efter de pratat med varandra

Så får se hur jag går vidare beroende på vad som har gått fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite
Skrivet av Cenorida:

Vad för mobil rör det sig om?

Huawei Mate 10 Pro

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite
Skrivet av elBenko:

Ja det är väl egentligen bara att ringa dem och säga att du kan tänka dig köpa luren hos dem om de kan möta dig halvvägs med den uteblivna kameran, annars tar du dina pengar till en annan återförsäljare. Kanske trycka på då att de gjort reklam för kampanjen flera dagar efter du bokat din, namedroppa "falsk marknadsföring" osv.

Lycka till

Tack 😆

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite
Skrivet av Blomman90:

Det finns i grund och botten två intressanta frågeställningar.

  • Har du fått en orderbekräftelse?

  • Står det något i Tele2's köpvillkor om vad som är en orderbekräftelse?

Det står inte bekräftelse någonstans. Endast "Tack för din beställning!" med ordernummer, beräknad leveranstid osv. Får grotta ner mig i deras avtal senare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite
Skrivet av elBenko:

Något borde de väl bjussa på kan man tycka, annars förlorar de ju potentiellt dig som kund.

Men några egentliga krav kan du nog inte ställa om du inte lagt handpenning på förbokningserbjudandet.

På sin höjd kanske du kan driva vidare det som falsk marknadsföring, om de makulerat din order från den 24:e men fortfarande kört kampanjen flera dagar efter.

De makulerade min order idag. Men de fortsatte ju att köra kampanjen även dagarna efter jag beställt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite

Makulerad order från Tele2

Förbokade en telefon på Tele2 den 24e november. Då var det ett förbokningserbjudande att man skulle få med en 360-kamera på köpet(värde ca 1500kr). Telefonen släpptes 27e November och ända fram till releasen, alltså även flera dagar efter mitt köp, så stod erbjudandet fortfarande kvar. Men när jag loggar in idag så ser jag att de har markulerat min order, utan att meddela mig om det.
Tar kontakt med dem och får reda på att min order makulerats pga att kameran är helt slut från leverantör. Enda alternativet jag får är att de lägger en ny order på endast telefonen för samma pris.

Jag har alltså en orderbekräftelse på telefonen plus en kamera. Är detta verkligen rimligt? Det är ju inget uppenbart prisfel som jag bör ha förstått utan en vara som jag har köpt men som jag inte får.

Tror ni det är värt att driva vidare för att få tex värdet på kameran avdraget på telefonen?

Av Elite
Skrivet av Laxpudding:

@Elite: Finns ingen TN-panel som fungerar för grafiska jobb, så enkelt är det (tyvärr). En decimeters flytt av huvudet och du har totalt förändrat tonkurvan och framför allt hur lågdagrar representeras i bild. Även de bästa TN-panelerna misslyckas på detta.

6000 kronor är ett gränsfall om du vill spela spel. Mycket hänger på spelen du vill spela. Är det snabba reaktion/koordination i stil med CS eller mer upplevelse, grafisk kvalitet och ultra-nivå?

Ok tack då stryker jag TN-paneler!

Nä spelar inte FPS egentligen, mest rollspel och strategi. Ville bara passa på när jag ändå köper nytt att kunna spela så mycket som möjligt. Men inte värt så mycket mer bara för att helgardera Vid vilket pris börjar skärmarna bli ok för både snabba spel och grafiskt arbete?

Lutar mest åt Dell UP2716D nu då, verkar fantastisk att jobba med och ändå ok på en hel del spel?

Från PC monitors recension:

"Using this method, we calculated 5.13ms (just over 1/3 of a frame) of input lag. This value is influenced by both the pixel responsiveness (element you see) and signal delay (element you feel). It indicates a very low signal delay which shouldn’t prove problematic to even sensitive users."

"In terms of responsiveness, this monitor was no slouch either. This would perhaps surprise some given that this certainly isn’t designed as a ‘gaming monitor’ or anything of that ilk. There was very little input lag to speak of and the grey to grey acceleration using the default ‘Normal’ response time setting provided quite a good balance overall. There was minimal trailing and overshoot, with motion blur levels that are pretty much as low as you can expect from a 60Hz LCD"
Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite

Hjälp mig välja datorskärm, vad är rimligast att välja bort?

Tänkte köpa en ny skärm som ska användas främst för bild- och film-redigering. Men när jag tittar runt så känns en renodlad "Kontors-IPS" lite tråkigt då jag kommer spela en del. Men när jag filtrerar allt jag vill ha; QHD, 34" 21:9, 144Hz och G sync kommer det bara upp två modeller, Asus Rog Swift PG348Q och Acer Predator X34A, och de är ganska långt över min budget så jag blir tvungen att dra in på något.

Min dator är som följer:

ASUS Z170 PRO
Intel Core i7 6700K 4.0 GHz 8MB
ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz CL13 Vengeance

Kommer jag ens kunna driva spel värda att spela i 144hz? Annars är det väl det jag ska spara in på till en början iaf.

Jag vill iaf ha minst 27", QHD, bra och så gott som korrekta färger för Photoshop(inget proffsjobb men ska kunna lita på dom vid prints), helst inget "gamingutseende", budget ca 6000:-

Har varit inne på Dells U2715-2717 mest, men känns extremt tråkiga att spela på? Har även börjat kolla lite på nyare TN-paneler med 8bits färgdjup som enligt recensioner ska fungera bra till grafiska jobb, främst då Acer Xg27hu. Dock synd att jag inte kan utnyttja Freesync på den.

Ni hör hur förvirrad jag är, hjälp 😁

Av Elite

Nån som har tips på en 27" IPS-skärm på rea?

Av Elite

Behöver en ny dator, värt att vänta på Black Friday istället för Komplett-rean? Tycker man blir väldigt begränsad på Komplett, mycket Komplett-brandedgrejor det är rea på. Och mycket av allt annat som inte finns i lager pga man ska köpa rea-prylarna. Vad hade ni gjort?

Av Elite

Min plan är att köra:

ST: 3
PE: 4
EN: 1
CH: 6
IN: 6
AG: 5
LU: 3

Mest pga att jag vill ha perksen jag får. Tar emot att inte vara helt specialiserad på något, även att ha så lite END och LU. Men, vet inte vad jag ska dra in på annars.

Av Elite

@Tandborste Ja bra kvalitet på det tycker jag! Tack, lite mer än vad jag tänkt mig men som sagt kan gå ber till i5 ok lite billigare grafikkort kanske.

Av Elite
Skrivet av Dazing:

@Elite: Ja alla moderkort med storleken ATX eller mindre (microATX/ITX), en i5:a med ett 390x låter bra. Inte funderat på att ha en SSD som system disk (lägga operativsystemet på)?

Kanon!

Jo absolut det har jag idag också, men den är på 80gb så det blir en ny till systemet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elite
Skrivet av Dazing:

Värt att ta med i beräkningen ang. HDDn är ju dess livstid, vet inte hur länge den har varit i bruk men garantin på dem brukar ju vara 2-3 år.

Chassit ser ju ut att ha löstagbara hårddisks kabinetter, har du tagit ut den som sitter vid grafikkortet?

Ursäkta har inte kvar den hårddisken, har en nyare 3TB nu som jag flyttar över!

Det har du rätt i, kan ta bort kabinetten där, för längre grafikkort. Alla moderkort passar i ett midi tower?

Isåfall kan jag ju ta någon ~12k tips i en tråd som kanske har lite bättre grafikkort, 390x t.ex? och använda mitt chassi, hårddisk och nätagg?

Av Elite

Köpa ny speldator(främst Fallout 4). Budget runt 10k. Kan jag behålla något från min gamla?

Hej! Tänkte köpa en ny speldator för främst Fallout 4, annars kör jag mest Heroes of the Storm och lite Photoshop.

Tänkte först kolla om jag kan använda något från min gamla dator? Gillar chassit mycket men vill minnas att jag tyckte det var lite trångt för grafikkortet redan när jag byggde den, de lär väl inte ha blivit mindre? Skärmen är jag också nöjd med, klarar 1080p 60hz. Inköpslista på förra:

Antec P183 Super Midi Tower, ATX 1 585 kr
MK Asus M4N72-E nForce750aSLI 1 140 kr
CPU AMD Phenom2 X4 940 3Ghz, 8MB,125W,AM2+, BE 2 005 kr
GK PCIe GB GF GTX 260 OC 1 806 kr
Corsair 4gb (KIT) DDR2 800MHz/CL5/XMS2-6400 518 kr
PSU Corsair TX 650w 944 kr
HD1TB Seagate SATA-300 7200.12 32MB ST31000528AS 901 kr
Fläkt Noctua S12-800 120mm Silent Case Fan 190 kr
TFT BenQ 23.6´´ G2412HD SDUB/DVI/HDMI, 1920x1080 2 290 kr
DVD±RW Samsung 22X DL Ret ail,Nero,svart/silver/vit 300 kr

Tack på förhand!

Av Elite

Min mest aktiva lista, ca 250 låtar. Främst inriktad på indiefolk, men även lite indiepop och liknande:

http://open.spotify.com/user/bobdylan/playlist/6kq9k8cnFmfyIp...

Har även en nyare folk/bluegrass/country:

http://open.spotify.com/user/bobdylan/playlist/6fFbtSxf1M0e5i...

Och en med svenska låtar, ca 130st just nu:

http://open.spotify.com/user/bobdylan/playlist/5ek7CztwQdV5YH...

Av Elite

RaspPi slutar fungera när jag bryter strömmen eller byter USB-enhet

Får inte den trådlösa streamingen från datorn att fungera utan hack så tänkte köra film endast från USB-sticka. Men 1/5 gånger jag tar ut och sätter i USB-stickan så får jag ett felmeddelande och måste formatera om kortet och lägga in Raspbmc på nytt.

Så tänkte att jag testar att stänga av Pi'n först via menyn. Stänger av och väntar tills den gröna lampan blir röd. Sätter i USB-minnet och drar ut och sätter i sladden igen för att starta den men då lyser alla lampor rött. Enda jag kan göra då är att formatera och lägga in Raspbmc på nytt igen sen fungerar det igen.

Hur är tanken att man ska göra? Kan det vara fel på något i setupen?

Har testat 3 olika nätdelar, vad jag inte testat är annat minneskort. Använder detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=538679

Av Elite

Skrattade som fan när han lämnade matchen direkt när han såg min marine Antar att han trodde att jag körde en 2 rax proxy eller nåt men att bara lämna utan att kolla upp det..

http://www.gamereplays.org/starcraft2/replays.php?game=33&sho...

Av Elite

Två bästa på min senaste farm-runda.

Mojon har jag inte en aning då jag aldrig spelat WD, AH gör mig inte så klok att söka igenom heller.

http://i48.tinypic.com/2iuqg03.jpg

Hittar en likvärdig amulett på AH just nu för 3.5M.. Är denna värd så mycket?

http://i47.tinypic.com/2e4wzm1.jpg

Av Elite
Skrivet av Brusarn:

Japp. Kolla alltid på AH först på liknande items!

Gjorde det.. tyckte dom låg mellan 400k och 4 miljoner, brukar vara dom lägsta som är dom realistiska, men dom kanske var lite sämre än mitt. Aja, note to self: Testa lägga ut högre först.