Inlägg

Inlägg som Karazhan har skrivit i forumet
Av Karazhan

FPS är absolut viktigast, jag körde igenom Crysis på 600x400 med typ 25 fps. var helt idiotiskt men jag ville så gärna spela igenom det, extremt pixligt men om det hade gått i mindre FPS så hade det varit ospelbart

Av Karazhan

Du skulle inte vara sugen på ett byte? Har en 7800x3d och ett gigabyte aorus x670 elite ax

Av Karazhan

Jag har en äldre zenbook, tror det är zenbook ux305ca. Batteriet är fortfarande okej och duger till mail och surf. Hade inte tänkt mig så mycket för den, typ 500, finns i uppsala

Av Karazhan
Skrivet av mbillgren:

Jag har ett rog azoth och tycker faktiskt att det är riktigt bra!

Dyrt, men väldigt välbyggt och med bra batteritid och trådlös uppkoppling

Om du ska gå rog azoth så ska du ta det vita med snow brytare, inte lika bra som ett custom bygge men helt okej, även om priset är galet.

Av Karazhan
Nytt bud: 300 kr hämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Karazhan

Har ett PNY 4080 super i byte och flera 2tb, fick nyligen över till bara SSDer, lite blandat timantal på dem men alla fungerade senast jag kollade

Av Karazhan

Både ja och nej. I vissa spel så blir det väldigt lätt att cheesa spelet om man ignorerar weight. Ett bra exempel är baldurs gate 3.
Jag moddade helt sonika spelet så jag kunde bära mer och det ändrade inte spelet för mig men du kan också göra så att du kan bära runt på 3000 explosiva tunnor och instant döda alla bossar. Där ser jag begränsningen som ett sätt att hindra att folk gör detta på stor skala även om det är möjligt.

Av Karazhan

Kan nog bara blizzard svara på men med tanke på att DF bara släpptes på blizzard store är ju chansen ganska stor att samma sak blir med the war within

Av Karazhan
Skrivet av joakim99:

Skatten på vinsten vid försäljning av privatbostad är i och för sig rätt så låg jämfört med mycket annat. Du betalar 22% i skatt på vinsten. Kapitalvinst beskattas med 30% i normalfallet (fåmansbolag hat t ex annan skatt) och skatt av inkomst av tjänst är kanske 50-55% om vi är över brytpunkten (avser här extrainkomster).

Jo det är jag medveten om men vid en förtjänst på 4 miljoner så blir det en ganska saftig summa

Av Karazhan
Skrivet av aToria:

Men oj vad träligt, ja det var sannerligen ingen kul summa att plocka i underhåll.

Som tur var har de just sålt sommarstugan som blivit ca 4 gånger så mycket värd sen de köpte den för 16 år sedan så de fick en del kontanter att använda sig av. De ska också sälja huset nu som också ökat typ 5 gånger i värde sedan de köpte det och då är det inte så bra underhållet de senaste åren pga åldern.... nice med skenande fastighetspriser för vissa, så får de göra avdrag på skatten för taket vilket blir bra med tanke på hur mycket de måste skatta på förtjänsten

Av Karazhan
Skrivet av SpiikeN^:

Jag hoppas att du förstår att ifall man höjde avgiften med 10% två gånger så var det en ytterst nödvändig åtgärd. Det är inget styrelsen lägger fram för att de själva tycker att det är speciellt kul. Du får skylla dig själv ifall det är så att du har köpt en bostadsrätt i en förening där du på förhand inte kollat upp hur ekonomin såg ut, och vad som skulle riskera att hända vid eventuella räntehöjningar.

Ett arvode på 0:- låter väldigt idiotiskt, om man inte vill riskera en massa vakanta styrelseplatser som någon olämplig sedan får fylla ut.

Styrelser älskar ju att sänka avgifter för att få upp priserna på bostadsrätterna. Just det som varit probelemt nu att många sitter på enorma lån som inte amorterats i ett försök att trissa upp priserna men som nu blir skit när räntorna gått upp. Min brf har haft väldigt låga avgifter länge men nu när lånen måste omförhandlas i de sämsta tiderna så höjs avgiften rätt så rejält. Det smarta hade ju varit att ha en högre nivå, en hundring mer de senaste 10 åren.

Av Karazhan
Skrivet av aToria:

Oj, jag fick nyligen offert från en stabil firma i Stockholmsområdet för att byta tak med 8m hög ställning på en relativt stor kåk, byte av papp, läkt och betongpannor. 120k.

Klart att om man bor på en 600m2 herrgård med glaserade tegelpannor så drar det iväg, men då kan det vara värt att nämna det för kontext.

De bor i en villa i Umeå så absolut ingen herrgård. Hon bad om flera offerter som alla låg runt den summan. Jag var int einblandade i någon del då jag inte bor hemma så oklart varför priserna skiljer så mycket från stockholm

Av Karazhan

Föräldrarna bytte just tak, betalade 350 lax för kalaset. De har bott där i 35 år men utslaget blir det ju ändå 10.000 per år i underhåll för bara tak och det är inte inräknat allt annat underhåll de gjort på taket under dessa 35 år.

Av Karazhan

Tycker alltid det är lustigt med folk som säger att de väntar tills nästa generation för priserna nu är galna. Tror folk verkligen att priserna på nästa serie inte kommer vara minst lika galna?

Av Karazhan

Bryr mig inte nämnvärt, funktionalitet över form säger jag alltid. Har ett phtanek entho som är rätt så gammalt, runt 12 år nu tror jag men som jag inte tänkt byta ut då det fyller sin funktion. Har moddat det lite för bättre luftflöde men annars klarar den det mesta

Av Karazhan

Har ett PNY 4080 super, undrar också kring mellanskillnaden

Av Karazhan

Herregud, använder sig inte inet av checklistor? Ska aldrig vara ett problem när man bygger datorer i större skalor

Av Karazhan

Twitter är en mardröm, man blir bombarderad med de galnaste konspirationsteorierna och ai bilder som folk ärligt tror är på riktigt.

Av Karazhan

Ett helt solklart fall där EVGA ska stå för notan. Förvånad över hur många idioter det finns här på swec som hävdar annat.

1. Som slutkonsument kan man aldrig förväntas veta pinouts och hur de ändras efter revision och revision. Det man ska kunna veta är att man inte ska återanvända kablar från olika nättaggregat men om man får tillbaka ett som tillsynes är samma så är det en helt rimlig förväntan att det är samma. Hur många kan med handen på hjärtat säga vilka revisioner alla deras delar har?
2. Om det nu skulle vara uppenbart så bör EVGA varna om det i samband med att man skickar ett nytt. Men antagligen visste inte ens den supportperson som hanterade ärendet att det hade ändrats, så hur ska man förvänta sig att slutkonsumenten ska göra det om inte ens intern personal vet om det?
3. Att EVGA inte skickar med kablar skjuter över skulden än mer på EVGA. Då är förväntan från EVGA att man ska använda samma kablar för annars är ju produkten totalt obrukbar.

Det enda som kan rädda EVGA är om man refererat till någon manual eller liknande där detta faktiskt varnar om.

Av Karazhan
Skrivet av aragon:

ramlade in ett kickstarter projekt idag, version 2 av det som blivit min favoritmus.
<Uppladdad bildlänk>

Oj har en ny version kommit? Nice, har alltid velat pröva en sån men priset svider lite. Hur är den?