Inlägg

Inlägg som r80x har skrivit i forumet
Av r80x

Jag her alltid köpt TV i 10-15k klassen. Skulle krävas rätt mycket för att jag skulle rucka på det då man får typ allt man behöver för den pengen.

Av r80x

Nej, jag har uppgraderat till en begagnad VA skärm. Absolut inte det häftigaste och det har sina brister, speciellt black ghosting.

Men jag köper det jag har råd med och sen är jag nöjd 😊

Av r80x
Skrivet av joakim99:

Tysta är dom, i alla fall de 6-7 olika iPads som jag har haft. De är passivt kylda.


Jo men nu tänkte jag kanske mer datorerna som är tänkt att klara tunga grejer.

Hade läst fel och tänkte att nyheten handlade om Laptops.

Av r80x

Aldrig riktigt fattat detta med lövtunna laptops. Är ju mycket bättre om de får så pass mycket kylning att de kan prestera på topp och vara tystare. Min laptop är hyffsat nätt, inte som dessa, dock tillräckligt men jag hade mycket hellre lagt på 5mm för att kunna beefa upp kylningen.

Nu har jag verkligen inte koll på M chipet så har ingen aning om värmeutveckling och ljudnivå. De kanske presterar guld ändå och är knäpptysta

Av r80x

Intressant! Har alla kit säkerhetsbits I olika former och storlekar?

Av r80x

Denna kylaren är riktigt bra, IETS GT600. Finns ett par olika modeller. Finns andra liknande produkter som har liknande prestanda. Att lägga till är att dessa är gjorda för att kyla och inget annat så de låter väldigt högt om du brassar på.

Annars är det byta kylpasta, antingen till annan bra high-end eller till liquid metal om din heatsink har en botten av koppar.

Jag har gjort det mesta men i slutändan så kommer den ner till att kylaren har en gräns för vad den är kapabel till då ytan helt enkelt är för liten.
Ett hett tips är att undervolta via Throttlestop. Det gör stor skillnad!

Av r80x

Ge mig ett pissfult mammabord i rosa, brunt och gult som har bra specs för en billig peng. Ska ändå bara gömmas undan i en fönsterlös låda.

Av r80x
Skrivet av Jocke83:

Dom förlorar inte ett rött öre, min vilja att skaffa Disney+ är inte ett dugg högre bara för att telenor blockerar någon pirat tjänst.

Man går helt enkelt bara till nästa serie man vill se.

Precis som Aftonbladets betal artiklar... "Happ, dont care NEXT"

Nej men någons vilja att skaffa en pirattjänst kanske är mindre om det finns en bättre tjänst ute. En där man kan se typ allt även om det skulle vara lite dyrare än en tjänst. Jag hade gärna betalat summan jag betalar för Netflix x2 för en tjänst som har allt istället för att behöva hoppa runt mellan flera olika tjänster. Väldigt opraktiskt.

Av r80x

Svårt att slå Mionix Naos oavsett version. Testat flera emellan nu från både Razer och Logitech men köpte precis en ny Naos QG och herregud vad jag saknat dessa fantastiska möss!

Av r80x
Skrivet av Aphex:

Vi har redan gränskontroller mot länder utanför schengen, så du gör inte riktigt den liknelse du tror att du gör.

Ska vi börja jämföra datapaket med fysiska transporter så har vi mycket hårdare kontroll av de senare. Ska det bli jämförbart borde vi i så fall ha en stor, statlig brandvägg med DPI mot de länder där de här streamingtjänsterna ofta finns.

Att exkludera enstaka domännamn från enstaka företags uppslagstjänster är liksom inte ens i närheten av hur vi hade agerat om de här företagen hade skickat ut materialet på fysisk media.

Borde kanske utvecklat att det jag menar är småvägar inom Sverige så det finns kriminella som bor på vissa adresser.

Jag förstår vad du menar men enda anledningen varför detta händer är för att storföretag förlorar pengar. De borde se till att streamingtjänsterna fungerar på ett bra sätt så kommer dessa fulstreamingtjänsterna att gå i graven eller minimeras.
Utbudet måste bli bättre, de borde erbjuda en tjänst som kopplar ihop alla tjänsterna där de får betalt för andelar av utbudet och antal visningar.
Självklart kommer det inte hända då allt handlar om pengar och vi som konsument ska bara tacka och ta emot.

Av r80x

Lösningen ligger inte hos ISP. Lösningen är att kunna tillhandahålla dessa medier på ett bra sätt. Det har de inte lyckats med än.

Av r80x

Vi kanske borde kväva att transportverket börjar blockera vägar med.
Dumheter.

Av r80x

Fick en IT Dusters CompuCleaner Pro i födelsedagspresent idag. Supertaggad på att testa den på det mesta jag har här hemma. Snabbt test mot handen visar mycket högre tryck är burk. Sen kanske burk är bra att ha till svåråtkomliga utrymmen men jag sparar in en hel del på den jämfört med burkar. Funkar till så mycket mer också och är en smidig storlek. Billigare och mycket tystare än en kompressor med.

Synd att ni inte tog med fler alternativ i erat test. Tänker att den ni testade borde ju testas mot liknande alternativ, exempelvis CompuCleaner Pro som verkar vara en av de mest populära på marknaden. Vore intressant att se då CompuCleaner är billigare med.

Av r80x
Skrivet av Gelantious:

Installera det först och synka din databas?
Kör med keepass och nextcloud, så blir dom två första programmen jag installerar på en ny enhet.

Men ponera att mitt mobil hamnar i bootloop och jag måste installera via recovery och jsg är inte hemma. Då måste jag logga in på Google innan kommer år playstore och för att logga in behöver jag mitt 20+ lösenord. Hade det funkat med en digital fysisk nyckel här?

Av r80x

Generellt sett så är det väl databashacking som är det stora problemet. Spelar ingen roll om du har ett 200 tecken långt lösenord om det kommit fram från en attack.

Använd 2FA överallt där det går + ett stark lösenord eller digital nyckel. Använd olika lösenord via hanterare så behöver du endast ändra det som läckt.

En fråga jag dock har som någon kanske kan svara på:
Är ert möjligt att använda en hanterare på en nyinstallation av exempelvis Android eller vid inloggning av xbox eller liknande. Är så bökigt om man ska sitta med en annan enhet och trycka in 25 olika tecken om man installerar om en enhet.

Av r80x

Hade det inte bara varit smidigare för dom att låta alla som har grundabbonemanget sedan innan ha kvar det? Känns som att det hade varit bättre PR, speciellt nu när det haglar skit angående streamingtjänsterna.

Jag tycker att det reklambaserade alternativet skulle vara gratis. Hade det varit gratis så tror jag många hade kunnat tänka sig att hoppa på tåget. Hade också öppnat upp för att kontosnyltare väljer det alternativet istället för att betala pengar till kontoägaren vilket tydligen är väldigt jobbigt att göra.

Av r80x

Så en väldigt dyr refurbish? 🤔

Av r80x
Skrivet av Harddrive:

Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem - Gaben

Så har det absolut varit. Det började bra men nu är allt så otroligt uppdelat mellan tjänsterna. Med andra ord, inte nog med att upplevelsen ofta är bättre eller lika bra med tjänster som inte är vita utan utbuder är otroligt mycket bättre. Som grädde på moset så håller alla tjänster på att ta bort möjligheten till billiga delade abbonemang samt att de höjer priserna.

Hade varit intressant om de öppnade upp för en tjänst där alla leverantörer kan lägga in sin media och så får de betalt för det som streamas. Typ Plexliknande med integration av Disney/Netflix/HBO mm. Kanske inte lika mycket guld i fickorna men det hade öppnat upp både för konsument och kreatörer. Gör bra skit = få mycket pengar.

Av r80x
Skrivet av FX9:

Inte köpt en mobil sen ca 2002 (får telefon via jobbet)...inte handlat på HM...nånsin.
Men det kvittar - bara för att man gör en omoralisk sak betyder det inte att man automatiskt gör en annan omoralisk sak - dom hör inte ihop.

Så även om jag går på stan och slår ner folk så skulle jag kunna fortsätta ha en moralisk kompass rörande spel utan att det skulle spela nån roll

Men jag förlorar inge sömn över vare sig min telefon eller "headstart" spel (vilket jag aldrig kommer köpa).

Jo absolut men du missar hela min poäng. Det handlar inte om moral, det handlar om att folk köper skiten.

Av r80x
Skrivet av FX9:

Mitt problem med det är att dom kan annonsera ut spelet till ett visst pris (så det får bra PR för billigare pris) men sen gör dom det mer eller mindre obligatoriskt att betala det högre priset som ger tidigare access, på grund av köparnas brist på tålamod.

Visst, man kan låta bli att köpa det, men speciellt i multiplayer spel så är det inte ett alternativ om man inte vill komma efter alla andra.

Moraliskt lågvattenmärke i min bok...

Jag förstår fortfarande inte vad det är som är så fruktansvärt med det. Om du har som mål att levla upp din drakgroda först av alla i wow så får du ju ligga där och vila muspekaren för deluxe edition när det släpps. Det är ju utbud och efterfrågan som styr marknaden, inte din moraliska kompass, jag menar, den försvann jj faktiskt när du köpte en ny mobil sist eller handlade på HM.

Ska folk kalibrera sina moraliska kompasser så känns level-orättvisa i multi-player spel som kräver en modern dator mer som gubbgnäll eller jante.

Kanske ser på detta på ett annat sätt efter morgonkaffet. Får återkomma sen 🤣 så ta inte mina ord negativt, jag bara kräks lite tankar.