Inlägg

Inlägg som gremlingswe har skrivit i forumet
Av gremlingswe

hjälp en nybörjare med Bahnhof villafiber 10 gig

hej,

Jag och min sambo flyttade nyligen in i ett hus som vi har köpt. Vi fick ett bra erbjudande av bahnhof och ändrade därför till deras villa fiber 10gig.

Vi hade ett tillfälligt internet via telia öppet stadsnät tills inkopplingen till bahnhofs genomfördes. Vi kopplade in media omvandlaren som gick till en switch och sedan till ett uttag via mediaskåpet där routern(be800) fanns då routern är för stor för mediaskåpet. PS5an och en annan tv gick via switchen till ett annat uttag och funkade med den tillfälliga linan.

När vi sedan fick bahnhof villa fiber, då funkade de inte att gå via switchen. Ringde Bahnhof som gjorde nått och fråga vilken router som skulle aktiveras. Men nu funkar inte kopplingen med ps5an och den andra tvn, som gick via switchen. Signalstyrkan ligger på 50%via wifi, så det funkar men det hackar ibland.

varför funkar inte switchen efter bahnhof har kopplat in villafibert och hur kommer jag runt det? måste jag skaffa en router till som får plats i mediaskåpet, som kan ersätta switchen fast med färre rj45 uttag eller har ni några andra tips`?