Inlägg

Inlägg som EkoHallen har skrivit i forumet
Av EkoHallen

Efter att ha läst era senaste svar så bestämde jag mig för att göra ett "kopplingsschema" och detta är vad jag kom fram till:
https://i.imgur.com/uj6XW1t.png

Har jag tänkt rätt här eller är jag helt ute och cyklar?
Jag har också tänkt ut vad jag faktiskt behöver och det är isåfall:
Skiljerelä Biltema, 299kr
Kablar, 100-200kr kanske?
Fritidsbatteri Bilterma, 105AH 1249kr eller 120AH 1399kr
Kylen, har inte bestämt mig ännu men blir nog något mer kompakt, eventuellt en kylbox, allt från 500kr till 1300kr
Säkringar

Något jag glömt?

Mvh

Av EkoHallen
Skrivet av gabriel15:

Ja relä/säkringar/kablar måste anpassas efter strömmen som kommer gå genom dem.

Ett relä är i princip en strömbrytare men istället för att du trycker på on/off knappen så sköts det med hjälp av en låg ström.

https://www.12voltplanet.co.uk/user/Simplified_relay_diagram_Lg.png

Sådär fungerar ett relä alltså med hjälp av en liten ström t.ex 12v från cigguttaget så kommer relät låta ström passera mellan batterierna om bilen är men inte när bilen är avstäng för då får den ingen 12v från cigguttaget.

Relät ska alltså sitta på + kabeln mellan batterierna men styras av 12v från t.ex cigguttaget eller liknande

Okej, har själv googlat lite nu ikväll på hur reläer fungerar men din förklaring var den bästa. Detta uppskattas enormt! Snabb liten fråga igen, hur känner reläet av ifall det är ström via 12v? Har man kopplat 12v till reläet och kylen? Mvh

Av EkoHallen
Skrivet av gabriel15:

@EkoHallen:

Jag har aldrig själv använt mig av reläer till bilar men jag antar att du måste hitta ett relä som klarar av hög ström.
Tanken är att man drar + från bilbatteriet till + på extrabatteriet som sitter i bagaget.
När du ger ditt relä 12v t.ex från t.ex cigguttaget så kommer den fungera som en strömbrytare mellan + från startbatteriet till + från extrabatteriet.
Minus i en bil drar man inte kabel till hela vägen utan man fäster den i chassit på bilen på en bra jordpunkt.

Ett annat smidigare alternativ är att du laddar batteriet hemma och sedan slänger in det i bilen då behöver du inte göra något men förlorar möjligheten till att batteriet laddas under färd samt att din kyl får ström genom bilen när du kör.

Det här med att jag laddar batteriet hemma och sedan ställer i bilen är inget alternativ nu när jag fick reda på att det var rätt simpelt att koppla in så den laddas under körning. Det jag inte riktigt förstår är hur reläet ska sitta. Ska det sitta mellan extrabatteriet och 12v uttaget
eller mellan batterierna? Antar att reläet måste klara den ström som generatorn matar ut eller tänker jag fel?

Av EkoHallen
Skrivet av xxargs:

Som sagt med riktig kompressorskåp för mellan 3-5 tusen slipper man problemet med att hålla på med batterivakter då sådan är inbyggt redan i kompressorn, med kompressor kan du köra 4-7 dagar på en 100 Ah-batter och det blir riktigt kallt, medans en peltier/termoelement-maskin får man vara glad om det håller ett dygn på 100 Ah, , en fläkt som skramlar och snurrar och är helt utslitna i lagren efter 14 dagars drift och det börja slå och låta illa på riktigt och löjligt lite kylkapacitet som på sin höjd drar ned temperaturen i boxen 10 grader under omgivningen, väggarna i boxen kanske eventuellt har en lös illapassande frigolitskiva istoppad med rejäla glipor mellan väggarna, inge strålningsskydd alls, ingen isolering i locket så solvärmen går rakt igenom...

Efter en eller par sådana så är man väldigt trött på dem och kan säga att när man skaffade Waecon trots att det sved prismässigt - så är den fortfarande mycket prisvärd och jag tittar inte ens åt termoelement-kylare längre... de är skräp och är inte prisvärda ens som de bara kostade 50:- i inköp och bara drar en jäkla massa ström till nästan ingen nytta och ännu mindre nyttig skyla.

Det är väldigt mycket 'det var mycket skrik för lite ull - sa kärringen som klippte grisen' när det gäller perltier/termoelememt-kylda boxar...

köp riktig kompressor-kylbox - den kommer att fungera många år framöver och man kommer att säga 'varför gjorde jag inte detta tidigare??'

Jag förstår att ett kompressorskåp är bättre men tyvärr så är inte budgeten så stor för detta projekt. Tack ändå, uppskattas verkligen!

Av EkoHallen
Skrivet av gabriel15:

50w är ca 4,1A och tar man det x24 landar man väl på ca 98ah.
Så ett fritidsbatteri från biltema på 100ah+ borde väl fungera.

Kopplar du det med ett relä som drar när bilen är på laddas det när du kör och din kyl går då på generatorn.
När din bil är avstängd går kylen enbart på extrabatteriet om du kopplat kylen direkt till extrabatteriet.

Om bilen stått still i ett dygn måste du också ladda extrabatteriet med batteriladdare för att kunna ha din kyl igång ett till dygn.

Detta låter intressant! Jag har själv ingen erfarenhet av hur man ska installera reläer eller liknande men detta är ett projekt för framtiden och jag hinner läsa på tills dess. @gabriel15 Vet du hur skulle ett kopplingsschema på detta se ut?

Skrivet av Dr.Mabuse:

@EkoHallen: Ska kylen stå i bagageutrymmet? 12V uttaget brukar vara kopplat till tändningen så det inte drar ut batteriet när du stänger av motorn. Annars kan du ansluta din kylväska till en batterivakt som kolla spänningen på batteriet och stänger av strömmen när det sjunkigt till en viss nivå.

Ja, planen är att det ska stå i bagageutrymmet. Det här med en batterivakt låter som en bra ide! Det som låter bäst för tillfället är antingen din idé eller Gabriel15´s idé med ett relä så batteriet laddas när jag kör och tar ur extrabatteriet när den är avstängd. Jag ska läsa på inom båda och så ser vi hur det blir!

Av EkoHallen
Skrivet av Zachtionman:

Kan du inte bara köpa en sån 12V portabel kylväska som används i bilar + köp ett fritidsbatteri (likt bilbatteri men tål djupurladdning). Så får du ju det bästa av båda världar

Hur är laddningstiderna på sådana fritidsbatterier och i vilka AH mängder kommer de i?

Av EkoHallen
Skrivet av Pelegrino:

Kan du inte bara ta en kylväska med 12V kontakt och sedan dra ut den när du inte kör bilen?¨

Edit: Såg ditt svar ovan nu men den bör hålla kyld rätt länge om du har kylklampar med.

Detta är ett alternativ med extra kylklampar och en kyl som drivs genom 12v kontakt, det jag oroar mig för är att man ska glömma dra ut den och så kommer den tömma batteriet :/ Kan man sätta in ett litet batteri i bilen som tar över kylen automatiskt när man slår av tändningen?

Av EkoHallen
Skrivet av Ronnie60:

Koppla det på tändningen? Krävs ju bara att relä som stänger kretsen när du startar bilen. Ingen mening med extra batteri för 50W.

Jag vill ha möjlighet till att driva kylen även när bilen inte är på, det är därför jag tänker att ett separat batteri kan vara användbart

Av EkoHallen

Kyl till bilen som drivs av sitt egna batteri

Hej!

Så jag har suttit och funderat de senaste dagarna och då kom jag på att man kan montera en kyl i bilen så man har tillgång till kall dricka när man är ute och kör med polarna. De enda kraven jag har för denna är att den ska drivas av ett separat batteri så inte att jag kör slut på bilens batteri av misstag om jag glömmer stänga av kylen och att den ska kunna driva kylen i ungefär 24h om det är möjligt.

Då kommer jag till frågan: Vad för batterier ska jag använda mig av och hur stora behöver de vara?
Min nuvarande plan var att bygga ihop ett eget LIPO batteri som man kan enkelt koppla in och ut när det ska laddas istället för ett traditionellt bilbatteri som har längre laddningstider.
Kylarna jag har kollat på har en effekt på antingen 25w eller 50w, hur stora batterier krävs det för att driva dessa kylar i ungefär 24h?

Nu har jag säkert glömt att tillägga något så om det saknas något så bara skriv så återkommer jag!

Mvh Joel

Av EkoHallen

Moderkort samt RAM är sålda.

Av EkoHallen

Z270, DDR4, PSU 850W, Celeron CPU

Hej, säljer nu av lite delar som inte kom till användning.
Alla priser är utan frakt inkluderat.
Upphämtning kan fixas ifall det önskas och det sker isåfall i Halmstad.
Kan oftast skickas samma dag.

________________________________________

Corsair Vengeance LPX Black 4GB 2400MHz - 350kr

Corsair RM850x 850W - 1000kr

Intel Celeron G3930 - 300kr

MSI Z270 SLI - 700kr

_________________________________________

Priserna är inte helt fasta men kommer inte acceptera skambud.
Mer bilder kan fås om så önskas.
Paketpris går också att ordna.

Mvh Joel

Läs hela annonsen här

Av EkoHallen

@Emgard: Okej, bara så du vet, det är förskottsbetalning som gäller

Av EkoHallen

Sapphire Nitro+ RX 580 8GB

Hej,
som rubriken lyder så säljer jag ett Sapphire Nitro+ RX 580 8GB. Kortet fungerar utan några som helst problem.

Jag letar efter 2200kr för kortet, priset är ej hugget i sten.
Frakt kommer att kosta runt hundralappen men hämtning kan också lösas.
Kortet finns i halmstad

Läs hela annonsen här

Av EkoHallen

Det enda du kan göra är att ominstallera drivers. Det bästa är ifall du använder dig av DDU när du installerar om.

Av EkoHallen
Skrivet av streetracing:

Hur får ni ihop det med gpu-mining idag?
Är inte svårigheten skyhög och hashraten usel jämfört med dedikerade miners?
Hade en rigg med 4st 280x som gick 24/7 2014/2015 i 6mån och fick nätt och jämt ihop 0.85 bitcoin som gav ganska exakt breakeven på hårdvaran, hade jag räknat med el så skulle det blivit brakförlust!

Just nu så har alla nyare GPUs (1000 serien, 900 serien, Amd 400 och 500 serien) en ROI på ungefär 2-3 månader beroende på GPU. Många som köper kort för att minea låter dom köra runt 1-2 år så man får tillbaka mycket mer än vad man spenderar.

När du minade, minade du bitcoin med GPUs? Kan vara så att de var så oeffektiva och att ASIC-Miners hade blivit en grej som gjorde GPUs värdelösa. Bara en tanke dock.

Av EkoHallen
Skrivet av ruf0ns:

@EkoHallen: Slog på 4G decoding och det verkar ha gjort mirakel tydligen.
Vet ej vad det gör men har förstått att det har något med bandbredd att göra om jag inte läst helt fel?

Jag har själv ingen aning vad det gör, bara att man ska ha på det för att man ska kunna boota sin rigg med fler än 3 eller 4 grafikkort tror jag Gött att det fungerar nu iallafall

Av EkoHallen

Det är nog att rekommendera att göra en ominstallation av windows för att få det att fungera. Har också läst lite och om man väldigt många kort anslutna till samma moderkort så måste du sätta igång "4g decodeing" tror det heter så iallfall.

Av EkoHallen

Otroligt hög mining hastighet VEGA 56

Mitt kort i nuläget är ett Vattenkylt Vega 56 med moddat bios. Jag lyckades uppnå en hastighet på runt 38/39Mh/s inom Ethereum mining och nu efter att uppdaterat till de senaste drivrutinerna så ökade den till en stadig 42.5-43MH/s.

https://gyazo.com/6fc9a1dfe6fe35c7a7b03b3dbb1c6fd3

I bilden så minar jag med två grafikkort. Den vänstra (GPU0) hastigheten är Vega 56

Någon annan här inne som har uppnått såna här hastigheter?

Edit: Förtydligade vilken hastighet som var Vega 56

Av EkoHallen

4600kr Bjudet

EDIT: Avbryter budet och Zollax leder med 4500kr

Av EkoHallen

De skruvarna som är borttappade till en av sensorerna, behövs de och va fyllde de för funktion?
Ifall man kommer och hämtar den, får man prova och se så allt fungerar först?