Inlägg

Inlägg som tankjunior har skrivit i forumet
Av tankjunior

Tiden då ett top-end kort kostade 4k.
Kunde också se i ett gammalt forum att när 9800 pro lanserades kunde man hitta för halva det priset.

Av tankjunior
Skrivet av Alphahanne:

Men att göra en reboot borde göra samma sak kan jag tycka.

Iaf min TV verkar ha någon form av quick-start funktion. Typ så att den fortsätter på samma youtube video nästa gång man kollar.
Det här handlar ju helt klart en bug som tillverkaren inte räknat med och därför hade de inget incitament att strömknappen skulle fungera som som på en vanlig dator.

Av tankjunior

Testa dra ur kontakten. Min TV har en tendens att bli seg
i hela systemet efter att ha scrollat för länge på t:ex youtube och det verkar sparas i någon cashe funktion även om man stänger av och sätter på.
Drar jag i och ur kontakten fixar det sig

Av tankjunior

Problemet är att de företag som spenderar mycket på kvalité, kundvärde och utveckling har inte de ekonomiska musklerna att spendera på reklam.
Istället dyker de här skitföretagen upp med sin enda affärsidé att kunna göra så mycket reklam som möjligt för att manipulera folk att köpa.

Tydligen så är det en affärsmässigt lönsam modell och google, facebook osv hjälper till för att deras affärsidé i sin tur gynnas av sådana företag.

Av tankjunior

Har Matlab via jobbet och har i princip gått över till att helt använda det.

Av tankjunior

Är det en 2.5mm till 3.5mm på dem? Det är en relativt vanlig reservdel

Eller går kabeln in i luren? Isåfall borde typ denna från samma generation funka:
https://spares.sennheiser-hearing.com/catalog/product/005343-...

Av tankjunior

Hade ett gtx 580 i en gammal burk, töstigt kort, tvek på att det vill rulla vid grov undervolt/clock. Kul experiment men kanske inte så vettigt med stabilitet och prestanda.

Har du erfarenhet av att flasha bios på gpu:er?

Av tankjunior

En stegmotor med gummihjul på som ligger an mot ratten? Typ som gamla cykelgeneratorer.

Det borde gå att vinkla bort/koppla ur strömmen när man vill strya manuellt.

Av tankjunior
Skrivet av xxargs:

Det skall inte stå och 'dra' i diskmedel - gör man det så börja det äta på stekytan som är så viktig för att hålla pannan 'stick free'

Samma sak att inte låta köttfärssåser och andra såser som är vattniga och sura ligga länge i en panna med etablerad stekyta.

Själv brukar jag när pannan gått ned till strax över 100 grader (det bubblar bara lite när man när man skvätter på hetvatten), först torka ur överflödig flytande fett med hushållspapper (som sedan går ned i matrestpåsen), därefter skölja ur med hett vatten under kran och viska av panna med diskborsten och kanske ett par droppar diskmedel som hjälp - vilket går utmärkt om pannan har en etablerad stekyta och eventuellt fastsittande släpper fort. - torkar därefter av med en bit hushållspapper och ställer in den fortfarande varm i skåpet - viktigt att det fortfarande är varm så att ev. fukt från disken kvar på ytan efter avtorkningen får tid på sig att dunsta av med hjälp av värmen. Lite beroende på hur mycket diskmedel som användes så är stekytan lätt fettblank till lite halvmatt när det ställs in och det brukar inte vara något problem med fastbränning när det används nästa gång.

Används pannan nästan dagligen så görs ingen extra rengöring till nästa gång men har det stått mer än några veckor så brukar jag droppa in en skvätt matfett värma till bubbel och sedan torka av med hushållspapper och sedan efter det påbörja matlagningen.

upphettat fett på en stekpannayta till precis synligt rykande temperatur (malliard-reaktionstemperatur runt 160 - 200 grader C) som efter en stekning är inte särskilt benägen att vilja börja härskna då enzymerna som påskyndar detta är förstörda av värmen och det som är bildat i själva stekytan är bubbelbindningarna i fettet tvärkopplat på annat sätt redan med proteiner och kolhydraten som bildar stekytan från stekningen och härsknar inte, men det är annan sak med 'hälsosam' matfett (med mycket omättade och fleromättade fetter) som gnids in efteråt och inte är värmd - de kan - om man inte har antioxiderande tillsatser i oljan, härskna ganska fort med den stora ytan mot luft, medans kvarvarande ister, och andra fetter från djurriket, kokosfett, palmolja mm. som har låg andel med omättade och fleromättade fettsyror kan hålla sig många månader, ja tom årtal utan att härskna.

Men detta med risken för härskning behöver man bara bekymra sig om stekpannan används med månaders mellanrum medans används det veckovis och mer ofta så kommer inte härskningsprocessen att hunnit så långt innan det används igen och fettytan byts ut mot nytt hela tiden.

Tack för infon, det var ganska uttömmande.
Jo visserligen skulle man jag ju kunna värma upp oljan efter jag slagit i det, men har aldrig kännt någon härsken lukt och eventuella bakterier dör ju av värmen sen.

Angående den där non-stick funktionen kommer den ju automatiskt av de kopiösa och obligatoriska mängder smör man har i vid stekning. Det som ändå fastnar kan man skrapa bort med kniv eller gaffel.

Den stora fördelen jag ser med gjutjärnspannor är ju just att de kan misshandlas t.o.m med vinkelslip och svavelsyra men ändå kan återställas av en avsköljning och smör.

Av tankjunior

Kan någon förklara det här för mig att "ta hand" om gjutjärnspannor?
Jag tar och låter min stå och dra i diskmedel och vatten efter användning och diskar som vanligt.
Sen häller jag i en klick olja, smetar in stekytan och in i skåpet.
Är i perfekt skick när den åker fram igen (med en liten avsköljning för säkerhets skull).

Av tankjunior

Är personligen i en bra ekonomisk situation; bor ensam utan ungar, ingenjörsjobb, inga lån längre på lägenheten (liten stad) och små hyreshöjningar.

Klart dock att det inte är roligt men den svaga ekonomin, men det är ändå ganska lätt att spara. Mitt största tips är att bojkotta maraffärer som har gjort vansinneshöjningar, host ICA host. Är i snitt 20-30% billigare att handla motsvarande matvaror på typ lidl.

Av tankjunior
Skrivet av landahl:

Anledningen att jag vill ha noctua är kvaliteten. Deras kylare /fläktar går typ aldrig sönder, jag är lite osäker på Peerless Assassins hållbarhet.

Tror snarare att han menar att du behöver inte noctuas värsting för den här processen.
Kan personligen intyga att en peerless Assassin 120 är mer än väl för en 7800x3d, maxar vid stresstest på 65 [degC].
Du blir nog helt nöjd med även en mindre 120 kylare från noctua.

Av tankjunior

Nej föfan, att bränna några moderkort och känna doften är en del av upplevelsen. Vill inte att nybörjare ska missa den adrenalinkicken som man får när man bootar datorn för första gången.

Av tankjunior

Kan inte google börja fatta att man kanske inte vill få riktad reklam på saker man söker efter i inkognitoläget, att det är saker man är intresserad av att köpa?

Fast å andra sidan, när har har google någonsin varit mån om kvaltén av datan de säljer.

Av tankjunior

Bilen. Enklare att komma ut då

Av tankjunior

Svårt att slå det här priset. Ligger enligt näringinnehåll på 14g protein per 100g för den nyfikne.

Av tankjunior
Skrivet av Extol:

Hej

Har kommit igång med träning men tycker att det är svårt att få i sig protein då allt blivit så dyrt. Skulle uppskatta om någon kunde komma med tipps på billiga protein källor

Fortfarande så är det proteinpulver som är det billigaste. Kostar ca 10 kr per dl skopa om du beställer billigaste whey80.

Billigast kött kommer från kyckling. Frysta sorter med ben i ger mest protein per krona där

Av tankjunior

Vill dra fram en ny:
Tjänst (typ Netflix) knappar direkt på fjärrkontrollen.
Har bara en av alla dessa tjänster som tar upp 1/3e del av fjärrens knappyta. Och det inte många sekunder att gå in i TV menyn och välja den manuellt heller.
Däremot så funderar jag seriöst på att ta skruvmejseln och bända loss skiten efter att ha råkat hållt fjärren fel och därför öppnat amazon prime istället för att sänka volymen.

Av tankjunior

Saknar alternativet: När diskhon+diskbänken börjar bli full efter ca en vecka.

Av tankjunior

Finskt tjär-shampoo förstås. Luktar nytjärad eka fast på helt naturlig väg.
Finns vanligtvis att få tag på hos lidl för en tjuga flaskan.

När det kommer till tvål har jag fortfarande inte gjort slut på storpacket dove som jag spontanköpte (man behöver ju tvål) när jag flyttade in för två år sen. Luktar tyvärr apa om det när man öppnar en ny kloss.