Inlägg

Inlägg som Virgata68 har skrivit i forumet
Av Virgata68

Skivbordsprodukt igen

Så blir det när tomtenissar som bara sett skrivbordet försöker tänka ut nya lagar efter att ha lyssnat på talibanlobyister.

Om de istället gjorde på samma sätt som man gjort mot andra saker i världen, ställer krav på tillverkaren etc.

Microsoft tvingades att lämna ut källkod. Utan det så hade få programtillverkare kunnat tillverka något alls till vare sig Win8 eller 19, LAGLIGT.
Appel tvingas nu göra det samma.
Appel tvingades till att sätta USB-kontakt i laddaren, alternativet för Appel var att sätta micro-USB i telefonen. Då valde man att göra laddaren med USB och kringgick "lagen/kravet".
Det finns många liknande saker och om EU istället ställde krav på tjänsteutbudet från de lagliga tjänsterna, och samtidigt underlättade för dem, så skulle det finnas så mycket mer att titta på. Sedan gör ju USA som de vill i allt oavsett.

När det gäller filmer kan jag vänta, inga stora problem med det, det tråkiga är att ska man komma ihåg ad man ville se, så får man göra listor. Men det är ok det också.
När det gäller serier, så blir jag snart skogstokig på TV-kanalerna, som ska förstöra för upphovsrättsinnehavaren och tittarna.
Först sänder man serie XX kl 20.00- xx, säsong 2 går sedan en annan dag och kl 23++ Tittartalet sjunker, och kanalen väljer att sända någon ny serie. Där står vi med lång näsa, och serien går ej att få tag på. Skulle man köpa serien i USA och ta hit den, så kan även det vara olagligt enligt vissa lagar, framförallt ower there.
Flera av de serier som jag gillat har det varit så med.
Några av dem har sedan gått att få en säsong till på Netflix, finns ej på annat ställe alls att få tag på lagligt.
Har ej orkat försöka hitta på andra ställen.

Tjänster som Spotify och Netflix ska man underlätta för från kultursidan och myndighetshåll.
Upphovsrättsinnehavare borde vara överlyckliga för de tjänsterna. Men de verkar vara sura även på dem.
Att de olagliga tjänar stora pengar på reklam hjälper föga lite som en vettig kommentar i mina öron.
De lagliga tjänar ännu mer som upphovsrättsinnehavarna kan fetglömma att få ta del av.
Det är väl därför som de lagliga alternativen har så smalt utbud på filmsidan, för det är just film som är mest problem med.

Spotify, fyller på varenda dag, även med gammalt material, jag har nu hittat gamla artister, som man bara kunnat höra på radion ibland. Artister som jag har på LP, men kunnat fetglömma att ens köpa digitala verk av, har börjat dyka upp på Spotify.
Några grupper har tack vara spotify, fått ett uppsving och turnerar på nytt och tjänar stora pengar igen.
Nu kan ju filmbranschen glömma att kunna håva in miljardbeloppen som man gjorde Biovägen. Och det är väl därför det ofta är svårt för Netflix att köpa in filmer och serier.
Förlorarna torde då vara just det. upphovsrättsinnehavaren av Film XX.
Ponera att alla vi OBS i världen struntade i att titta på det de gjort, även via olagliga tjänster som finns idag.
Skulle samma producent få sälja nästa film i serien lika lätt som de gör idag?
Troligen skulle de tappa mark och fart på det nyproducerade, eftersom folk skulle vara mer ointresserade av det då det fått avstå möjligheten att se del 1 och/eller xx i serien filmer som producerats.
Om de istället såg till att ha sina filmer via ex, Netflix, så skulle många hitta nya serier, och filmer, till det sedan hitta nyproducerade filmer/serier, som de annars skulle missat helt.

Sedan vad gäller lite äldre filmer som man skulle kunna kalla högkulturellt är nästan omöjligt att få fram lagligt vart och hur man än letar.
Länge fanns inget i klass med Astrid Lindgrens filmatiseringar av böckerna att få på annat än VHS. Med tiden dök några av dem upp på DVD, och idag finns allt det via lagliga tjänster, dock på olika ställen, vilket försvårar för mig som tittare.
Samtidigt kan stat efter stat betala stora pengar för konstverk, som man visar på museer världen över, för att vanligt folk ska kunna få se, även nyare saker. Där finns även upphovsrättsinnehavaren med och spelar, och de tjänar stora pengar på sin konst, som Van Gogh skulle dregla över om han levde.

Vad gäller musik så har många väldigt många stora artister gått ifrån sina produktionsbolag, bolagen har motarbetat all etablering av lagliga alternativ via nätet sedan internet började. Man har motarbetat köp av enstaka låtar. En av de sämsta kommentarer jag hört från bolagssidan är att då skulle ju bara hitlåtarna sälja.
Ja och? Jag skiter i det. jag köper en CD om jag vill, sedan lyssnar jag på låten jag vill lyssna på.
Kan jag köpa en låt så gör jag det om jag vill, och om resten på CDn är skit så ska nog bolaget fundera på vad de producerar ihop med artisten, om de är så rädda för att försäljningen ska bli så smal.
En del artister menar att de numer säljer mer än vad de skulle gjort med CD, eller vad de tidigare gjort, kanske just för att tack vare spotify har fler upptäckt dem.
Och de artisterna som lämnat bolagsjättarna, kör egna bolag, och släpper låtar själva och det via nätet. flera artister har fattat den nya tiden.
Och låt oss säga att jag startar ett bolag i skatteparadislandet, xx sedan öppnar det företaget en WEBsida med massor av reklamintäkter där låtarna som produceras släpps med jämna mellanrum, någon gång varje månad. Hur gör då myndigheterna?
Där hamnar artisterna utanför skattesystemet och kan håva in pengar om de vill, skattefritt. Hehe.
För eftersom det är bolaget som tar pengarna så kan myndigheterna här fetglömma att komma åt personen/artisterna som gör så.
Bolaget betalar sedan artistens resor, köper flygbiljetter, hotell, mat, o.s.v. Än så länge finns inget i de Svenska lagarna som gör att dessa artister skulle behöva skatta för den förmånen.
Saken är den att skulle man utforma en sådan lag, skulle man sätta sina dyra förstaklasstolar i samma sits för sina egna förmåner, och behöva som politiker skatta för det själv som privatperson. Företagare skulle även de få betala skatt för samma sak, och det skulle krångla till sig ordentligt då.
Sedan skulle det ju kräva ett totalt transparent system mellan alla länder för att fungera fullt ut, till det en total transparens vid alla företag.

Så jag undrar varför vissa ska kunna gnälla till sig lagar som förstör för alla, medans andra ska kunna fortsätta leva på stor fot. Bara undrar hur ni skrivbordstalibaner tänker?
Tyvärr finns ju med största sannolikhet ingen av dem här inne och kan ge ett korrekt svar.
Sedan om det ändå skulle räka dyka upp någon, så skulle något krystat om att skydda upphovsrättsinnehavaren.

Ja ok för mig. Inga som helst problem med det, de skall också leva och kunna producera nytt.
Men om de nu istället får en total avsaknad av inkomst även efter detta beslut, vad ska de då hitta på?
Ställa krav på att få högre ersättningar från de lagliga tjänsterna?
Hur jul skulle det vara för artist XX att ha producerat 1000 låtar som ingen i hela världen lyssnar på, utan bara ligger där o dammar, för att man är för snål för att släppa det via lagliga tjänster, och CDn är omöjlig att sälja överhuvudtaget.

Jag kan teckna och måla för att jag tycker det är roligt. Det trodde jag de stora också gjorde/gör.
Men det har nog blivit mammon som trängt in i deras hjärnor.
Jag skulle tycka det ar fantastisk roligt om de låtar om jag producerade sådana såldes, även till ett lågt styckpris, Jämfört med att ingen skulle lyssna på det någonsin. Där har en del stora artister förstått tidens anda, andra har tappat kollen helt.

Filmproducenterna verkar ju som sagt tro att man kan sälja filmerna till allt högre priser ju äldre filmen blir.

Tramslag, påhittad av skrivbordstalibaner som med största sannolikhet blivit mutade av lobbyisterna från filmbranschens sida.
I takes what it takes, to get it done. Som man hör många ower there säga. Vilket innebär, måste jag muta någon så gör vi det för att sälja vår tjänst/produkt. Bara att se till att ingen får reda på det. (WIKILEAKS)
USA har ju noll förståelse för hur öppet vårt system är vad gäller ABföretag här, där boklsut finns att ladda ner på nätet.
Det gratis och lagligt. Vi kan då granska om företaget skulle kunna ha något fuffens för sig, både som privatperson och myndighet, i vårt system. I USA har till och med myndigheterna en låg insynsgrad i företagens verksamhet. så de kan ju muta på som de behagar runt om i världen.

Av Virgata68

Autocad

Skrivet av talonmas:

Jag körde autocad i skolan år 2000. Då satt vi på Pentium 90mhz. Och det fungerade (samt världens mest komplexa ritningar i slutet av 90talet är gjorda på en typ sån dator).

Så att säga att 40 kärnor xeon super duper CPU behövs är nog osanning. Så har du lite skolprojekt så fungerar i stort sett vilken dator som helst. SÅ komplexa grejer gör man väl ändå inte i skolan?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag körde också AutoCad på den tiden, det är stor skillnad på vad det programmet från den tiden och dagens AutoCad kräver för datorprestanda. Men att påstå att det behövs en superdator är att ta i oerhört i överkant.

Jag kör idag på en ny laptop, men fram tills inköp av denna så har jag kört på min snart 5 år gamla laptop under utbildningstiden.
Den har dock en för den tiden en mkt kraftfull konfiguration, med den första generationen i7 processor. 2630QM 2,0GHz Nvidia GeForce GT 540 M, Minne och hd uppgraderat, från 4 till 8GB, och hd från 2x 500GB 2,5" till 2x 1Tb 2,5" varav 1 är hybriddisk. 17" skärm, USB3.0, Bluetooth, m.m.
AutoCad funker helt klart mycket bra på den datorn, kör Adobes suite, Photshop, Illustrator, Indesign, aftereffects, mfl, Autodesk AutoCad, Maya, 3Dsmax, och ett flertal andra program som är krävande, ofta kör jag dessa samtidigt. Och det fungerar utmärkt.
Kör även Solid Works på denna. Det fungerar även det.

Den nya datorn har fungerar givetvis allt bättre på.
i7-6700HQ 2,6GHz, 24GB RAM, Nvidia GeForce GTX 960M, 1x 1TB 2,5" Hd och bytte ut 128GB SSDn efter en månad till en 512GB SSD då den trots ins, av program på D: käkade upp C: SSDns utrymme på nolltid. Hade som minst 11GB kvar.
Även denna med 17" skärm.

Båda har även ett Intelgrafikkort som körs sömlöst med Nvdias, för att spara energi, då ej mer kraft krävs.
Körde tidigare win7 på den gamla, bytte till 10 technical edition hösten 2015, och det har fungerat utmärkt. Bytte till Win 10 även på den nya, direkt.
Fick dock emigrera SSDn till en ny SSD pga av utrymmesbristen.

Den nya kör SolidWorks märkbart bättre, men kan inte påstå att AutoCad har visat några himlastormande förbättringar, även om det märks så är det inte värt kostnaden mellan dessa 2 datorer. Närmare 20,000 kr inkl SSD och mer RAM.
Men för det övriga och när jag verkligen måste ha igång flera program samtidigt så är det en skillnad som märks i tid, även om allt fungerar även på den gamla.
Min största rekommendation är att lägga lite extra pengar på SSDn eller skippa den helt till favör för en hybrid för att få mycket mer utrymme, kunna installera programmen på C: och ändå ha hyggligt bra prestanda.
En SSD är oerhört mkt svårare intill omöjlig att rädda information från om olyckan skulle vara framme, där en vanlig Hd går att rädda det mesta på själv, eller i värsta fall måste skicka in den.
Så spara alltid på mer än ett ställe.
SSDerna överskattas på det sättet, men är fantastisk snabba vid uppstart.