Inlägg

Inlägg som Elias79 har skrivit i forumet
Av Elias79
Skrivet av TuHack:

Hur ser det ut med nya integer scaling + filter? Kanske blir samma eller bättre än DLSS?

Integer scaling skulle förmodligen se extremt pixelerat ut eller värre än att köra spelet i 480p, det är till för retro spel i första hand men visst gillar man looken av lågupplöst ps2 grafik så visst.

Av Elias79

Kommer Radeon RX 5950 XT kosta mera eller mindre än RTX 2080 ti?

Av Elias79

Kan dom inte bara linka en laglig privat torrent för dom som betalar då?

Av Elias79
Skrivet av _Merc_:

Men priserna på dagens kort som är 3 år gamla ish är på tok för höga. korten borde vi det här laget bara 50% under MSRP som dem släpptes för. Men många säljs fortfarande till ocker priser.

Ja känns som om dom hellre Kastar bort och förstör korten än säljer dom billigt till oss kunder, påminner om sviniga restauranger som vägrar ge överblivna rester till hemlösa och hellre kastar maten, totalt psycho.

Skrivet av Ozzed:

Korten är ju ändå för dyra. Det går inte ihop. Korten blir ju inte billigare eller dyrare att tillverka pga efterfrågan, så det känns som det snarare handlar om "kreativ bokföring".

Jag tycker inte synd om dem. Låt det svida lite, så illa som de behandlat oss konsumenter.

Ja och det luktar Karteller lång väg, dom har ju utnyttjat sina monopol ett långt tag nu och både AMD och nvidia svek Gamers till fördel för miners när dom kunde ha släppt speciella kort till dubbla priset avsedda för extra effektiv mining som dom lovade att dom skulle släppa båda två.

Varför släppte dom inte bara rena och starka compute kort med dubbla CU's utan raster och texturenheter samt utan video ut?
Tror dom skulle till och med gott med stor vinst om dom insett detta tidigare.

Av Elias79
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Exynos i all ära, men Mali-G är sämre än Adreno.

47% sämre också.

Av Elias79

Outsourcing borde vara straffbart med miljardböter och fängelse.

Av Elias79

"RTX will increase visuals but hurt performance while DLSS will increase performance but decrease visuals.....it just works!"

Av Elias79
Av Elias79

Ray Tracing 21 år tidigare lol

Av Elias79

Tror inte någon här tänkt på detta ännu men det finns flera scenarior där ray-tracing faktiskt skulle kunna ge bättre prestanda jämfört med raster och shadowmaps, shadowmaps med många nivåer höga upplösningar och många ljuskällor kan snabbt döda ett 2080ti då minnes användningen och beräkningarna snabbt kommer upp i över 4x sämre prestanda och på svagare kort med mindre vram närmast ospelbart om du inte nöjer dig med 1-10 fps så klart, ray-tracing är mycket bättre än shadowmaps eftersom shadowmaps kräver att du projicerar enorma fält i 2.5d, där ray-tracing bara beräknar skuggorna utan att behöva trixa och fuska och använda onödigt mycket kraft.

Av Elias79

Mellan 9-12 Tusen beroende på skick.

Av Elias79
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Och sen nämner du spel-maskin. Du är den som missuppfattat vad det handlar om här.

500GB säger du, kan det vara en budget Samsung EVO?
Hur som helst, dina diskar oavsett hur snabba de är har extremt högre accesstider, och om din SSD är långsammare än dina mekaniska så har du en trasig SSD.

Jo jag har 3 st Evo 850, en Intel 475, en "trasig" Corsair neutron och en äldre Intel 180 GB.
Nej dom är absolut inte alltid långsammare men vid vissa skriv operationer dock inte alla, har noterat liknande betende på alla mina SSD diskar vid olika tillfällen, vist har vissa varit mera slitna och en är nu mera "sönder"
Vad jag förstår så beror detta möjligen på för lite cache eller dålig nand kvalite och controller, så att den inte klarar av att buffra eller har för hög latency för att radera blocks, högre cpu overhead kan också vara en möjlighet.

Av Elias79
Skrivet av Paddanx:

Det beror väldigt mycket på tekniken, NANDet och storleken på disken dock.
Tex en mindre 250GB SSD kommer idag aldrig kunna hålla 500MB/s.... få 500GB diskar kan det ens. Men är du uppe i 1TB diskar, så finns där en hel del som kan göra det väldigt långt tid (typ tills du får slut på utrymme iaf).

Sen ja... filsystemet NTFS är... hemskt. Det är som att "veva igång bilen" teknik. Tyvärr är vi fast med det stenålders filsystemet ett tag till. Därför lönar det sig väldigt mycket att faktiskt defragmentera filsystemet, även på SSD, då du gör om en hel del slumpmässiga IOPs till sekventiella sådana. Win 10/8 gör redan detta per default. Finns 3:e part program som kan det också med speciella boot miljöer.

Sen är största problemet med "up till" enorma IOPS värden på SSD att de mäts på nivåer vi normalt inte jobbar/använder dem. Företag med stora databaser.. kanske. Men vi hemma ser sällan mer än QueDepth 2-4 på en disk. Ofta är det QD 1-2 som är mest viktigt. Sen har du sättet man testar... med 100% läsning, eller 100% skrivning i benchmarks. Detta säger också sällan vad disken klarar i verkligheten. Men SLC cachen i disken bör dock klara nära dessa upp till sekventiella värden.

Så när man tittar på recensioner föreslår jag att man ignorerar alla upp till 100k+ IOPS och istället tittar på QD1-2 tester, gärna med mixed random på allt mellan 90/10 till 60/40 (läs/skriv). Burst läsning/skrivning och latenstider (svarstider) är också intressanta. Spikar diskens latens märker du det som den "hänger dig" kortvarigt.

Det finns siter som tex PC Perspective som faktiskt testat väldigt mycket på just klient sidan av SSDer. De har även mer sällsynta tester som TRIM hastighet och en multitask-sits, något så enkelt som simulerande att du laddar ner filer, och samtidigt startar ett tyngre program/spel också.

Sen behöver ju inte alla personer värsting diskar heller. Om det tar 1 sekund eller 2 sekunder är lite skit samma för de flesta, där enda man kan reagera på är när det är "plötsligt" segt. Ofta är detta pga folk tenderar att fylla sina SSDer till brimmen... normalt ska man inte gå över ca 75% fyllnadsgrad, om man inte vill öka slitaget och sänka prestandan.

Skillnaden mellan klient/enterprise här är att Ent. redan har typ 25% overhead plats redan. Därför får du 400GB diskar istället för 480/500/512GB, då de tar dessa 112GB för detta ändamål.

Kan inte mer än att hålla med, och tack för all information, något annat jag kom på är ju att tex NFTS (och alla äldre filsystem) har ett sjukt stort filsystems "overhead" och att endast NVME egentligen klarar av mer en en sak i taget så vitt jag vet iaf, att den sedan gör till synes flera saker är bara en illusion genom att den byter operationer fram och tillbaka mycket snabbt, och även om du har en operativsystem som stödjer NVME plus en nyare NVME SSD är det inte säkert att mjukvaran "inte är sekventiell" vilket gör att du inte kan utnyttja SDD's alla fördelar för att spelet eller programmet i typ 99% av fallen inte är skrivna för att utnytja den nya SSD tekniken, samt att CPU'n ofta är en "bottleneck" vid laddning i Spel och Vanliga program uppstarter osv igen pga att det inte utnytjar multithreading vid dom flesta logiska grund operationer.

Av Elias79
Skrivet av Paddanx:

Det låter dock fortfarande som du inte inser "problemet".

Titta på billigaste kr/GB på prisjakt nu och du ser ca 2kr/GB.
Även om du kunde halvera detta (vilket du inte kan så enkelt)... så 1kr/GB, 10TB... = 10000kr.
I verkligheten blir det ca 20kkr med RAID chip, dagens bästa priser och ingen annan höjning (aka bästa fall).

Så oavsett 200MB/s skrivning, eller 3500MB/s skrivning... kommer disken kosta minst 5x priset på vad en HDD gör. Och du har svårt nog att övertyga personer att ens lägga 1500kr på en vettig SSD idag... hur ska du få dem att lägga priset på en komplett spel-maskin med skärm, diskar, GPU, CPU, RAM, moderkort och allt... på en lagrings SSD? (Och jag säger detta som en som lagt säkert 30kkr på SSD, där jag nog är en av de få om inte den enda).

Så problemet i sig är väl inte "att göra den"... utan problemet är att göra den prisvärd nog att den ska sälja.

Många SSD har ju också problem med kvalite och samtidig "total prestanda" tex är det ju lite sjukt att min vanliga hårdiskar ibland är snabbare på att skriva filer än en min en av mina 500 GB SSD's sedan så är ju listade sekventiella topfarter på uppåt 500 MB/s nästan omöjligt under vanlig användning, och även 4k random kommer man sällan upp i pga dålig filsystem och operativsystem integrering för samtidiga skriv och läsoperationer, förvänta dig 5-10 gånger långsammare SSD under kraftig användning om du inte har Enterprise klassad SSD.

Av Elias79

Lite mera rättvis jämförelse men ändå

https://i.imgur.com/GpFgaTm.png

Av Elias79

Ganska Billigt om man jämför med Intel

https://i.imgur.com/V4CvFbS.png

Skrivet av tc2200:

Hm.. Vad för typ av applikationer kan utnyttja alla dessa cores effektivt?
Handlar det om simulationer eller redigering ex?

Ja men också 3D rendering and machine learning.

Av Elias79

Så varför erbjuder dom inte möjligheten till att köra över 2 kablar såm det fungerade för 4k innan dagens standard erbjöds och så om 8k har kopplats på de testsystem som finns nu.

Av Elias79

Så vi stoppar inte fake produkterna?

Av Elias79
Skrivet av Chris_Kadaver:

Förvirrad! Vad är skillnaden på epyc och threadripper 2?

Högre RAM minnes gräns, ECC minnes stöd, Större CPU cache, och fler PCIe lanes är min gissning.

Av Elias79

I wish